Általános

 
Milyen szolgáltatásokat nyújt a Diákhitel Direkt?

A Diákhitel Központ olyan könnyen kezelhető, internetes felületen elérhető szolgáltatást biztosít, mellyel egyszerűbbé válik a szerződéssel kapcsolatos ügyintézés, ezáltal időt és pénzt takaríthat meg.

A szolgáltatás igénybevételével leveleit a Diákhitel Központ elektronikus úton küldi Önnek. A Diákhitel Direkt fiókjába kapott értesítések segítségével gyorsabban értesülhet aktuális teendőiről, a szerződésével kapcsolatos eseményekről. Nyomon követheti, mikor, mekkora összegű folyósítást kapott; visszakeresheti, hogy törlesztőrészlete, előtörlesztése mikor került elszámolásra; lekérdezheti aktuális napi egyenlegét, hátralékát.

Számos adatváltozást - mely eddig postai ügyintézést igényelt – elektronikus úton is bejelenthet; ezek közé tartozik:
• a tanulmányi adatainak módosítása;
• az elérhetőségi adatok (értesítési cím, telefonszám, e-mail cím) módosítása;
• a bankszámlaszám változásának bejelentése;
• a folyósítás szüneteltetésével, újraindításával; folyósítás gyakoriságával kapcsolatos igények bejelentése;
• a hallgatói jogviszony megszűnésének/szüneteltetésének bejelentése;
• a hitelösszeg módosítása;
• kötelező törlesztőrészlet mérséklése iránti kérelem beadása;
• a hitelszerződés megkötésekor tett nyilatkozatainak módosítása.

 
Számítanak fel költséget a Diákhitel Direkt szolgáltatásért?

A Diákhitel Direkt szolgáltatást minden ügyfelünk költségmentesen veheti igénybe.

 
Ki veheti igénybe a Diákhitel Direkt szolgáltatást?

A Diákhitel Direkt szolgáltatásait igénybe veheti minden érvényes Diákhitel Hitelszerződéssel rendelkező ügyfél.


Azon Ügyfeleink, akik 2012. május 15-ét megelőzően kötöttek Hitelszerződést, a Diákhitel Direkt szolgáltatást akkor tudják igénybe venni, ha erre külön szerződést kötnek. 2012. május 15-ét követően kötött szerződések esetében a Diákhitel Direkt fiók automatikusan létrehozásra került.

 
Tudok adatmódosításokat bejelenteni, ha nincs Diákhitel Direkt fiókom?

Ha Ön rendelkezik Diákhitel Direkt fiókkal, kizárólag a fiókba való bejelentkezést követően van lehetősége az adatlapok, nyomtatványok kitöltésére.

Ha Ön nem rendelkezik Diákhitel Direkt fiókkal, bejelentkezés nélkül is lehetősége van az adatlapok kitöltésére. Ebben az esetben minden adatlapot ki kell nyomtatnia, és azokat postai úton, vagy személyesen kell eljuttatnia a Diákhitel Központ részére. (Postacím: Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest)

Ahhoz, hogy a jövőben Ön is használni tudja a díjmentes szolgáltatást, kérjük, látogasson el a www.diakhiteldirekt.hu/regisztracio oldalra, ahol pár perc alatt elvégezheti a használathoz szükséges regisztrációt.

A Diákhitel Direkt működése

 
A Diákhitel Direkt szerződés bankfiókban / postahivatalban / takarékszövetkezetben / felsőoktatási intézményben történő leadását követően mennyi időn belül aktiválódik a fiókom?

Diákhitel Direkt szerződése akkor léphet életbe, ha papír alapú, aláírt nyomtatványa beérkezett a Diákhitel Központhoz. A szerződési feltételek teljesülése esetén az adatlap beérkezését követő 5-7 munkanapon belül aktiválható a fiókja. Erről minden esetben e-mail értesítést küldünk a szerződéskötéskor megadott e-mail címére.

 
Hogyan tudom aktiválni a Diákhitel Direkt fiókomat?

A Diákhitel Központ, a regisztrációt követően azonnal e-mailt küld az Ön által megadott e-mail címre. A levélben szereplő linkre kattintva, 48 órán belül aktiválhatja fiókját. Ezt követően a regisztráció automatikusan törlődik.

 
Hogyan tudok bejelentkezni a Diákhitel Direkt fiókomba?

A www.diakhiteldirekt.hu weboldalon keresztül érheti el a Diákhitel Direkt szolgáltatást. A bejelentkezéshez szüksége lesz felhasználónevére, illetve jelszavára.

Ha Ön 2012. augusztus 15-ét követően kötött Hitelszerződést, vagy Diákhitel Direkt szerződést, felhasználónevét kitöltéskor önmaga adta meg. Ha Diákhitel Direkt szerződését az említett időpontnál korábban kötötte, felhasználóneve Diákhiteles szerződésszámával egyezik meg.

Ha először jelentkezik be, akkor az Ön által a regisztrációs során megadott e-mail címére küldött ideiglenes jelszóval tud belépni, melyet rögtön meg is kell változtatnia.

Ezt követően minden belépésnél, az első bejelentkezéskor megadott új jelszavát szükséges beírnia! Amennyiben az azonosító és a jelszó is megfelelő, megadott e-mail címére rendszerünk ellenőrző jelszót küld, ennek beírásával léphet be fiókjába.

 
A régebbi típusú nyomtatványokat is elfogadják még?

A Diákhitel Direkt bevezetésével a papír alapú nyomtatványok megszűntek, sem a Diákhitel honlapján, sem személyes ügyfélszolgálatainkon nem elérhetőek.

A Diákhitel Direkt felületén elektronikusan kitölthető adatlapok könnyebbé, gyorsabbá teszik az ügyintézést. Bejelentkezett felhasználóként, a legtöbb, eddig postai ügyintézést igénylő adatmódosítást elektronikusan is elküldheti a Diákhitel Központ részére.

 
Mit tegyek, ha elfelejtettem a jelszavamat?

Ha elfelejtette jelszavát új jelszót kérhet az „Elfelejtettem a jelszavamat” linkre kattintva; telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatunkon, illetve az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen keresztül. Beazonosítását követően ideiglenes jelszót küldünk megadott e-mail címére, melyet a következő bejelentkezéskor meg kell változatnia. Ezt követően újonnan megadott jelszavával tud bejelentkezi Diákhitel Direkt fiókjába. 

 
Mit tegyek, ha elfelejtetem a felhasználónevemet?/Mi a felhasználónevem?

Ha Ön 2012. augusztus 15-ét megelőzően kötött Diákhitel Direkt szerződést, felhasználóneve megegyezik a Hitelszerződés megkötésekor kapott szerződésszámával. Az azonosító 8 számjegyből áll. Amennyiben az Ön szerződésszáma rövidebb, akkor írjon elé annyi nullát, mellyel nyolc számjegyűre egészül a számsor.

A szerződésszám a hiteligénylési adatlapon található. Ha segítségre van szüksége, hívja munkanapokon 8:00 és 18:00 óra között telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 40 24 00 24-es, vagy a külföldről hívható +36 1 224 96 98-as telefonszámon, és kérje ügyintézőnk segítségét!

Ha Ön 2012. augusztus 15-ét követően kötött Hitelszerződést, vagy külön Diákhitel Direkt szerződést, felhasználónevét a hiteligényléskor Ön adta meg. Felhasználóneve a hiteligénylési adatlapon, illetve a hitelszerződésen is fel van tüntetve. Ha segítségre van szüksége, hívja munkanapokon 8:00 és 18:00 óra között telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 40 24 00 24-es, vagy a külföldről hívható +36 1 224 96 98-as telefonszámon, és kérje ügyintézőnk segítségét!

 
Mit tegyek, ha letiltották a Diákhitel Direkt fiókomat? /Hogyan tudom aktiválni a Diákhitel Direkt fiókomat, ha véletlenül letiltottam?

A letiltott Diákhitel Direkt fiókot a +36 40 24 00 24 – es (külföldről a +36 1 224 96 98-as) ügyfélszolgálati telefonszámon, , személyesen a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatain (Diákhitel Központ: 1027 Budapest, Csalogány utca 9-11., KÖKI Terminal: 1191 Budapest, Vak Bottyán u. 75. A-C., II. emelet 242.), illetve e-mailben az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen tudja újra aktiváltatni.

 
Hogyan tudom megváltoztatni a jelszavamat?

Jelszavát a Diákhitel Direkt fiókjába való bejelentkezést követően módosíthatja a „Bejelentkezési adatok módosítása" menüpont alatt, a „Jelszó módosítása" alpontra kattintva.

 

 
Mit tegyek, ha elfelejtettem az e-mail címemet?

Ha elfelejtette korábban megadott e-mail címét, beazonosítását követően új cím rögzítését kérheti telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatunkon, illetve az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen keresztül.

 

 
Meg tudom nézni az aktuális egyenlegemet a Diákhitel Direkt felületén?

A Diákhitel Direkt fiókba való bejelentkezést követően a kezdő oldalon megjelenő információk között aktuális egyenlegének összegét is megtalálja. A „Tranzakciók, Egyenleg" menüpontot legördítve, az „Egyenleg" alpontra kattintva pedig, részletezve is megtekintheti egyenlegét.

 

 
Meg tudom nézni az aktuális hátralékomat a Diákhitel Direkt felületén?

A Diákhitel Direkt fiókba való bejelentkezést követően a kezdő oldalon megjelenő információk között aktuális hátralékának összegét is megtalálja. A „Tranzakciók, Egyenleg" menüpontot legördítve, az „Egyenleg" alpontra kattintva pedig, részletezve is megtekintheti esetlegesen fennálló hátralékát.

 
Meg tudom nézni a Diákhitel Direkt felületén, hogy mikor, milyen folyósítást kaptam a Diákhitel Központtól?

A Diákhitel Direkt fiókjába való bejelentkezést követően, a kezdő oldalon a „Tranzakciók, Egyenleg" menüpont „Tranzakciók" alpontjára kattintva megtekintheti számlatörténetét. Itt láthatja mikor, milyen folyósításokat kapott, illetve milyen befizetései voltak a Diákhitel Központ felé. Lehetősége van az adatok szűrésére, így könnyen, célirányosan is tud keresni az adatok között.

 

 
Nyomon tudom követni a befizetéseimet a Diákhitel Direkt felületén?

A Diákhitel Direkt fiókjába való bejelentkezést követően, a kezdő oldalon a „Tranzakciók, Egyenleg" menüpont „Tranzakciók" alpontjára kattintva megtekintheti számlatörténetét. Itt láthatja mikor, milyen befizetései érkeztek a Diákhitel Központ felé, illetve láthatja a Diákhitel Központ által indított folyósításokat is. Lehetősége van az adatok szűrésére, így könnyen, célirányosan is tud keresni az adatok között.

 
Tudok utalást indítani a Diákhitel Direkt felületéről? Elutalhatom a kötelező törlesztőrészletemet, vagy előtörleszthetek a Diákhitel Direkt felületéről?

A Diákhitel Direkt felületéről nincs lehetősége utalásokat indítani. A befizetéseit továbbra is banki átutalással kell teljesítenie. A részleteknek minden hónap 5. napjáig kell beérkeznie a Diákhitel Központ számlaszámára:

Diákhitel1 törlesztési számlaszáma: 10032000-01800126-00000000
Diákhitel2 törlesztési számlaszáma: 10032000-01800157-00000000

Mindegy milyen számlaszámról történik az átutalás, azonban a kötelező törlesztőrészlet küldése esetén a teljes azonosítás érdekében, az átutalási megbízás közlemény rovatában mindenképpen szerepeljen szerződésszáma és neve. Előtörlesztés indításakor pedig az átutalási megbízás közlemény rovatában szerepeljen Diákhiteles szerződésszáma, neve és az „előtörlesztés" szó (lehetőség szerint ékezetek nélkül).

A Diákhitel Direkt fiókjába való bejelentkezést követően, a kezdő oldalon a „Tranzakciók, Egyenleg" menüpont „Tranzakciók" alpontjára kattintva megtekintheti számlatörténetét, így figyelemmel kísérheti beérkezett utalásait.

 
Meg tudom nézni a Diákhitel Direkt felületén, hogy a tanulmányi osztályom hogyan igazolta vissza a hallgatói jogviszonyomat?

A Diákhitel Direkt fiókba való bejelentkezést követően a „Lekérdezések" menüpont alatt megnézheti az utolsó egyeztetés eredményét. A menüpontra kattintva a fastruktúrából a „Tanulmányi adatok" közül választhatja ki ezt az opciót. Ezt követően, a lap alján a „Kiválasztott adatok lekérdezése" gombra kattintva tudja megjeleníteni a kívánt információt.

 

 
Meg tudom nézni Diákhitel Direkt felületén, hány félévi Diákhitel felvételére vagyok még jogosult?

A Diákhitel Direkt fiókba való bejelentkezést követően a „Lekérdezések" menüpont alatt megnézheti, hány félévig jogosult még a Diákhitelre. A menüpontra kattintva a fastruktúrából a „Tanulmányi adatok" közül választhatja ki ezt az opciót. Ezt követően, a lap alján a „Kiválasztott adatok lekérdezése" gombra kattintva tudja megjeleníteni a kívánt információt.

 

 
Kérhetem, hogy ezen túl miden értesítést, levelet elektronikus formában küldjenek?

A Diákhitel Direkt fiókjába való bejelentkezést követően módosíthatja, hogy a továbbiakban milyen formában szeretne értesítést kapni a Diákhitel Központtól. A „Bejelentkezési adatok módosítása" menüpont alatt, az „Értesítési csatorna módosítása" alpontra kattintva, kiválaszthatja, hogy postai vagy elektronikus úton szeretné e leveleit megkapni. Amennyiben az elektronikus utat választja, leveleit - kivéve az ajánlottan, illetve tértivevényesen feladott küldeményeket - ilyen formában küldjük meg Önnek.

 
Hogyan tudom megnézni a leveleimet a Diákhitel Direkt felületén?

A Diákhitel Direkt fiókba való bejelentkezést követően az „Értesítések" menüpont alatt tekintheti meg leveleit.

Ha bármilyen értesítés érkezik Diákhitel Direkt fiókjába, arról megadott e-mail címére minden esetben levelet küldünk.

 

 
Hogyan szüntethetem meg a Diákhitel Direkt szerződésemet?/ Hogyan tudom felmondani a Diákhitel Direkt szerződésemet?

Diákhitel Direkt szerződését csak abban az esetben mondhatja fel, ha 2012. augusztus 15-ét megelőzően kötött erre a szolgáltatásra szerződést.

A bejelentkezést követően a „Nyomtatványok" menüpont alatt a „Személyes adatok" közül, a fastruktúrából választhatja ki a „Diákhitel Direkt szerződés felmondása" opciót.

Az adatmezők kitöltését követően a rendszer PDF formátumban elkészíti a Diákhitel Direkt szerződés felmondása nevű nyomtatványt. Miután az adatlapot bejelentkezett felhasználóként töltötte ki, a bejelentés elektronikus úton kerül beküldésre a Diákhitel Központhoz, azzal további teendője nincs.

 
Mikori adatok láthatóak a rendszerben?

A Diákhitel Direkt rendszerében mindig az aktuálisan nyilvántartott személyes-, és szerződéses adatai láthatóak, illetve aktuális egyenlege tekinthető meg. Számlatörténetét azonban a szerződés életbelépésének kezdetétől lehetősége van megtekinteni.

 
Az adatmódosítások megtörténtéről hogyan és mikor értesülök?

Az adatmódosítások 2-3 munkanapon belül láthatóvá válnak Diákhitel Direkt felületén. A módosítások megtörténtéről a Diákhitel Direkt fiókjába való bejelentkezést követően az „Értesítések" menüpont alatt tájékozódhat. Ha bármilyen értesítés érkezik Diákhitel Direkt fiókjába, arról megadott e-mail címére minden esetben levelet küldünk.

 

 
Hogyan tudom megnézni, hogy milyen adatokat tartanak nyilván a szerződésemről?

A Diákhitel Direkt fiókba való bejelentkezést követően a „Lekérdezések menüpont" alatt van lehetősége lekérdezni a szerződésében nyilvántartott adatokat. A menüpontra kattintva a fastruktúrából kiválaszthatja, mely adatra kíváncsi, majd a „Kiválasztott adatok lekérdezése" gombra kattintva megtekintheti a kívánt információt.

 

 
Kitöltöttem egy Diákhitel Direkt szerződést, de csak nyomtatás után derült ki, hogy hibásan az adatlap. Próbáltam új szerződést kötni, de a rendszer nem engedni. Mit tehetek ebben az esetben?

Amennyiben kitöltött egy Diákhitel Direkt szerződést, és az elektronikusan továbbítva lett felénk, akkor már nincs lehetősége újabb adatlap kitöltésére abban az esetben sem, ha kinyomtatott adatlapját még nem adta le egyetlen átvevőhelyen sem. Az adatlap kitöltését követően rendszerünk értesítést küld az adatlapon megadott e-mail címére, amelyben egy link szerepel. A linkre kattintva törölheti a hibás adatlapot. Törlést követően ismét lehetősége lesz az adatlap újbóli kitöltésére.  Ha ez ügyben segítségre van szüksége, a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatával szükséges felvennie a kapcsolatot a +36 40 24 00 24–es telefonszámon, vagy az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen e-mailben.

 
Hogyan tudom igénybe venni a Diákhitel Direkt szolgáltatást?

Ahhoz, hogy be tudjon lépni a Diákhitel Direkt felületre, mindössze egy pár perces regisztrációra van szükség, amelyet a www.diakhiteldirekt.hu/regisztracio weboldalra kattintva tud elvégezni. A fiók létrehozásához Diákhiteles szerződésszámára, adóazonosító számára és néhány személyes adatára van szükség.

Amennyiben előzetesen regisztrált az Ügyfélkapun (www.magyarorszag.hu), az oldalra belépve, a Diákhitel Direkt menüpontra kattintva lehetősége van regisztrálni a szolgáltatásra.

 
Hogyan tudok bejelentkezni a Diákhitel Direkt fiókba, Ügyfélkapun keresztül?

Amennyiben előzetesen regisztrált az Ügyfélkapun (www.magyarorszag.hu), az ott kapott felhasználónevével és jelszavával lehetősége van bejelentkezni Diákhitel Direkt fiókjába is. Ebben az esetben a www.diakhiteldirekt.hu weboldalt megnyitva, a „Belépés Ügyfélkapus azonosítóval” menüpontot szükséges kiválasztania. Rendszerünk átnavigálja Önt az Ügyfélkapu bejelentkező oldalára, ahol a megfelelő azonosító adatok megadását követően tud belépni a felületre. Sikeres belépés esetén a Diákhitel Direkt oldala automatikusan megnyílik. Az első belépés alkalmával Diákhiteles szerződésszámának megadására van még szükség, későbbiekben a rendszer azt már nem fogja kérni. Ha Ön szabad-, és kötött felhasználású Diákhitel szerződéssel is rendelkezik, bármelyik szerződésszámát megadhatja. További jelszó, ellenőrző jelszó megadására e belépési formában már nem lesz szükség.

 
Mit tehetek, ha elfelejtettem Ügyfélkapus jelszavamat?

Abban az esetben, ha elfelejtette Ügyfélkapus jelszavát, a Bejelentkezési oldalon, az „Elfelejtette a jelszavát?” hivatkozásra kell kattintania. A kiválasztást követő oldalon szükséges kitöltenie a megadott mezőket, amellyel új jelszót tud igényelni. Ha nem sikerül új jelszót igényelnie, kérjük a www.magyarorszag.hu oldalt, az ott megadott elérhetőségek egyikén!

 
Mit tegyek, ha elfelejtettem a felhasználónevemet?/Mi a felhasználónevem?

Ha Ön 2012. augusztus 15-ét megelőzően kötött Diákhitel Direkt szerződést, felhasználóneve megegyezik a Hitelszerződés megkötésekor kapott szerződésszámával, amely a hiteligénylési adatlapon megtalálható. Az azonosító 8 számjegyből áll. Amennyiben az Ön szerződésszáma rövidebb, akkor annyi nullát írjon elé, mellyel nyolc számjegyűre egészül a számsor!

Ha Ön 2012. augusztus 15-ét követően kötötte meg Hitelszerződését, vagy a Diákhitel Direkt szerződést, felhasználónevét kitöltéskor önmaga adta meg.

Ha segítségre van szüksége, hívja munkanapokon 8:00 és 18:00 óra között telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 40 24 00 24-es, vagy a külföldről hívható +36 1 224 96 98-as telefonszámon, és kérje ügyintézőnk segítségét!

 
Kitöltöttem a Diákhitel Direkt regisztrációt, de hibás e-mail címet adtam meg. Mit tegyek?

Amennyiben a regisztráció során elírta e-mail címét, és az aktiváló linket nem kapta meg, regisztrációját 48 óra elteltével rendszerünk automatikusan törli. Ezt követően ismét el tudja végezni a regisztrációt.

 
Tudok bankkártyával fizetni a Diákhitel Direkt felületén?

Lehetősége van arra, hogy törlesztőrészletét, előtörlesztéseit a Diákhitel Direkt fiókba belépve, bankkártyás fizetéssel intézze. A fiókba való bejelentkezést követően, a „Bankkártyás fizetés” menüpontra kattintva tudja használni ezt a fizetési módot.

Függőben lévő bankkártyás befizetéseit a „Tranzakciók, Egyenleg" menüpont, „Függőben lévő befizetések" alpontjára kattintva tekintheti meg.

Szerződéskötések

 
Hogyan tudok Diákhitelt igényelni?

Hiteligénylését kitöltheti a www.diakhitel.hu oldalról a Diákhitel Direkt bejelentkezési ablakra kattintva, vagy közvetlenül a Diákhitel Direkt felületen (www.diakhiteldirekt.hu).
Lehetősége van arra is, hogy a Magyarországon, felsőoktatásban használatos tanulmányi rendszerek (ETR és NEPTUN) felületén töltse ki a szükséges adatlapokat.

A Diákhitel Direkt rendszeren keresztül kitöltött igényléseket nyomtatást követően a Diákhitel Központ partner intézményeiben, a felsőoktatási intézményekben, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén kell leadni. A partner intézmények listája a www.diakhitel.hu weboldalon érhető el.

A NEPTUN/ETR rendszerekben kitöltött hiteligénylések nyomtatására és leadására kizárólag a Felsőoktatási Intézményben kijelölt leadási helyeken, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén van mód.

Fontos, hogy leadáskor vigye magával személyazonosító okmányait, illetve adókártyáját is. Személyazonosításra szolgáló okmányok:
• régi típusú, könyv formátumú, személyi igazolvány,
• új típusú, kártya formátumú személyazonosító igazolvány,
• útlevél,
• 2001. január 1. után kiállított gépjárművezetői engedély,
• menekült státuszt igazoló személyi igazolvány,
• letelepedett/bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány,
• EGT állampolgár magyarországi tartózkodási jogát igazoló okmány (regisztrációs igazolás, tartózkodási kártya, tartózkodási engedély, állandó tartózkodási kártya).

Meghatalmazott útján is lehetősége van Diákhitel igénylésére. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy az adatlapok leadásakor meghatalmazottja rendelkezzen a megfelelő okmányokkal.

Mindenképen nála kell, hogy legyen a meghatalmazás, mely felhatalmazza a szerződés megkötésére, illetve az őt igazoló személyes okmányok. A meghatalmazásban szereplő adatok listája megtalálható aktuális Üzletszabályzatunkban (A Diákhitel Központ Üzletszabályzata letölthető a www.diakhitel.hu weboldalról).
Az adatlapokat minden esetben a leadóhelyen, az adatok ellenőrzését követően az ügyintéző előtt kell aláírni!

Hitelszerződése akkor léphet életbe, ha a Diákhitel Központhoz a papír alapú, aláírt nyomtatványa beérkezett.

 
A Hitelszerződés megkötésével automatikusan lesz Diákhitel Direkt fiókom is?

Igen, 2012. augusztus 15-ét követően a Hitelszerződés megkötésével együtt jár a Diákhitel Direkt szerződés is.

Amennyiben Ön már rendelkezik 2012. május 15-ét megelőzően kötött Diákhitel1 Hitelszerződéssel, a Diákhitel Direkt szolgáltatáshoz szükséges szerződést kitöltheti a www.diakhitel.hu oldalról a Diákhitel Direkt bejelentkezési ablakra kattintva, vagy közvetlenül a Diákhitel Direkt felületen (www.diakhiteldirekt.hu).

Lehetősége van arra is, hogy a Magyarországon, felsőoktatásban használatos tanulmányi rendszerek (ETR és NEPTUN) felületén töltse ki a szükséges adatlapot.

A Diákhitel Direkt rendszeren keresztül kitöltött szerződést nyomtatást követően a Diákhitel Központ partner intézményeiben, a felsőoktatási intézményekben, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén kell leadni. (A partner intézmények listája a www.diakhitel.hu weboldalon érhető el.) Fontos, hogy leadáskor magával vigye személyazonosító okmányait, illetve adókártyáját is!

A NEPTUN/ETR rendszerekben kitöltött szerződés nyomtatására és leadására kizárólag a Felsőoktatási Intézményben kijelölt leadási helyeken, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén van mód.

 
Igényelhetek Diákhitelt a személyes ügyfélszolgálaton is?

Igen, arra is lehetősége van, hogy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatának egyikében kösse meg Hitelszerződését. Fontos, hogy személyazonosító okmányait, illetve adókártyáját magával vigye.

Személyazonosításra szolgáló okmányok:
• régi típusú, könyv formátumú, személyi igazolvány,
• új típusú, kártya formátumú személyazonosító igazolvány,
• útlevél,
• 2001. január 1. után kiállított gépjárművezetői engedély,
• menekült státuszt igazoló személyi igazolvány,
• letelepedett/bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány,
• EGT állampolgár magyarországi tartózkodási jogát igazoló okmány (regisztrációs igazolás, tartózkodási kártya, tartózkodási engedély, állandó tartózkodási kártya).

Meghatalmazott útján is lehetősége van Diákhitel igénylésére. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy meghatalmazottja a szerződés megkötésekor be tudja mutatni megfelelő okmányait az ügyintézőnek.

Mindenképen nála kell, hogy legyen a meghatalmazás, mely felhatalmazza a szerződés megkötésére, illetve az őt igazoló személyes okmányok. A meghatalmazásban szereplő adatok listája megtalálható aktuális Üzletszabályzatunkban (A Diákhitel Központ Üzletszabályzata letölthető a www.diakhitel.hu weboldalról).

 
Hogyan kapok értesítést/ hogyan értesítenek arról, hogy Diákhitel igénylésemet elfogadták-e?/Mikor és hogyan értesítenek arról, hogy Diákhitel Igénylésemet elfogadták-e

Diákhitel Direkt fiókjának életbe lépéséről e-mail-en küldünk értesítést. Az e-mailben kapott linkre kattintva aktiválhatja Diákhitel Direkt fiókját. Bejelentkezést követően informálódhat szerződésének állapotáról.

 

 
Hogyan lehet nekem is Diákhitel Direkt fiókom?/Hogyan tudok Diákhitel Direkt szerződést kötni?/Hogyan köthetek szerződést a Diákhitel Direkt használatára?

Amennyiben Ön már rendelkezik 2012. május 15-ét megelőzően kötött Diákhitel1 Hitelszerződéssel, a Diákhitel Direkt szolgáltatáshoz szükséges szerződést kitöltheti a www.diakhitel.hu oldalról a Diákhitel Direkt bejelentkezési ablakra kattintva, vagy közvetlenül a Diákhitel Direkt felületen (www.diakhiteldirekt.hu).

Lehetősége van arra is, hogy a Magyarországon, felsőoktatásban használatos tanulmányi rendszerek (ETR és NEPTUN) felületén töltse ki a szükséges adatlapot.

A Diákhitel Direkt rendszeren keresztül kitöltött szerződést nyomtatást követően a Diákhitel Központ partner intézményeiben, a felsőoktatási intézményekben, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén kell leadni. (A partner intézmények listája a www.diakhitel.hu weboldalon érhető el.) Fontos, hogy leadáskor magával vigye személyazonosító okmányait, illetve adókártyáját is!

A NEPTUN/ETR rendszerekben kitöltött szerződés nyomtatására és leadására kizárólag a Felsőoktatási Intézményben kijelölt leadási helyeken, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén van mód.

Az adatlapot minden esetben a leadóhelyen, az adatok ellenzőzését követően az ügyintéző előtt kell aláírni!

 
Megköthetem a Diákhitel Direkt szerződést a személyes ügyfélszolgálatukon is?

Igen, arra is lehetősége van, hogy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén kösse meg a Diákhitel Direkt szerződést. Fontos, hogy magával vigye személyazonosító okmányait, illetve adókártyáját is.

Személyazonosításra szolgáló okmányok:
• régi típusú, könyv formátumú, személyi igazolvány,
• új típusú, kártya formátumú személyazonosító igazolvány,
• útlevél,
• 2001. január 1. után kiállított gépjárművezetői engedély,
• menekült státuszt igazoló személyi igazolvány,
• letelepedett/bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány,
• EGT állampolgár magyarországi tartózkodási jogát igazoló okmány (regisztrációs igazolás, tartózkodási kártya, tartózkodási engedély, állandó tartózkodási kártya).

Meghatalmazott útján is lehetősége van a Diákhitel Direkt szerződés megkötésére. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy meghatalmazottja a szerződés megkötésekor be tudja mutatni megfelelő okmányait az ügyintézőnek.
Mindenképen nála kell, hogy legyen a meghatalmazás, mely felhatalmazza a szerződés megkötésére, illetve az őt igazoló személyes okmányok. A meghatalmazásban szereplő adatok listája megtalálható aktuális Üzletszabályzatunkban (A Diákhitel Központ Üzletszabályzata letölthető a www.diakhitel.hu weboldalról).

Diákhitel1

 
Hogyan lehet a szerződést felmondani?

Rendezheti egy összegben is tartozását, felmondhatja a hitelszerződést. A felmondásról írásban kell rendelkeznie. A nyomtatvány beérkezésétől számított 15. napon a Hitelszerződés megszűnik, és az addig felhalmozódott teljes tartozása (tőke, kamat, költség) egy összegben válik esedékessé, melyet 8 napon belül kell megfizetnie. Kérjük, jól gondolja meg mielőtt felmondja a szerződést! Ha csak a Diákhitel folyósítását szeretné szüneteltetni, akkor nem kell felmondania a szerződést! A Hitelszerződés felmondásához töltse le honlapunkról a megfelelő nyomtatványt, majd kitöltés és aláírás után juttassa el azt a Diákhitel Központ postacímére (Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest).

 
Ki veheti igénybe a kedvezményeket (célzott kamattámogatás és törlesztési kötelezettség szüneteltetése)?

A gyermekvállalással kapcsolatos élethelyzetekben (TGYÁSTGYES, GYED, GYES) igénybe vehető a célzott kamattámogatás és ezzel egyidejűleg automatikusan a törlesztési kötelezettség szüneteltetése is. Törlesztési kötelezettsége szüneteltetését kérheti, aki:

• terhességi gyermekágyi segélyben (tgyás), gyed-ben és gyes-ben,

• rokkantsági ellátásban, rehabilitációs ellátásban,rokkantsági járadékban, rehabilitációs járadékban részesül.

 
Mi a Diákhitel Központ ügyfélszolgálatának külföldről hívható telefonszáma?

Külföldről hívható telefonszámunk: +36-1-224-96-98.

 
Tanulmányi adatok módosulása esetén mi a teendő?

Ha megváltoznak tanulmányi adatai, akkor azokat a megfelelő nyomtatvány segítségével be kell jelenteni. A kitöltött és aláírt adatlapot juttassa el a Diákhitel Központ postacímére (Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest). Amennyiben rendelkezik Diákhitel Direkt szerződéssel, az adatlap elektronikus úton kerül beküldésre a Diákhitel Központhoz, azzal további teendője nincs.

 
Magasabb összegű hitelt szeretnék, mit csináljak?

A kölcsön összegének módosítását a megfelelő nyomtatvány segítségével kell bejelenteni Az adatlapot kitöltés és aláírás után a Diákhitel Központ postacímére (Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest) kell elküldeni. Amennyiben rendelkezik Diákhitel Direkt szerződéssel, az adatlap elektronikus úton kerül beküldésre a Diákhitel Központhoz, azzal további teendője nincs. A módosított összeget visszaigazolás nélkül utaljuk bankszámlájára. Ahhoz, hogy a kölcsön összegét módosítsa és ezt az összeget az adott szemeszterben meg is kapja, az őszi szemeszterben szeptember 30-ig, a tavaszi szemeszterben február 28-ig kell kérelmének hozzánk beérkezni. Ha határidő után érkezik be a kérelme, akkor a módosítást csak a következő félévtől tudjuk figyelembe venni.

A 2013/2014. tanévben igényelhető hitelösszegek:  15 000, 21 000, 25 000, 30 000, 40 000, vagy 50 000 forint.

Azon Ügyfeleinknek, akik  2012. május 15-ét megelőzően kötöttek  Hitelszerződést, és adott félévben továbbra is államilag finanszírozott képzésben vesznek részt, az igényelhető maximális havi hitelösszeg 40 000 forint.

Megjegyzés: Speciális esetben magasabb összeg is felvehető.

Részletek: Hitelösszeg módosítása álláskeresők, árvák, félárvák részére

 
Szakot váltottam, mi a teendőm?

Ha intézményt vagy szakot vált, akkor az új intézményre és szakra vonatkozó adatokat a megfelelő nyomtatvány segítségével kell bejelentenie. A kitöltött és aláírt papírokat juttassa el a Diákhitel Központ postacímére (Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest). Amennyiben rendelkezik Diákhitel Direkt szerződéssel, az adatlap elektronikus úton kerül beküldésre a Diákhitel Központhoz, azzal további teendője nincs. Ha nem jelenti be a változást, akkor nem tudjuk utalni a Diákhitelt. Ha késik a bejelentéssel, akkor a folyósítást is csak később kaphatja meg.

 
Hol található a szerződésszám?

A szerződésszám a hiteligénylési adatlapon található nyolcjegyű számsor. Ha hitelszerződését a 2001/2002-es tanévben kötötte, szerződésszáma a „hiteligénylés elfogadása" tárgyú visszaigazoló levélben szereplő, szerződésszámként feltűntetett nyolcjegyű számsor. Ha nem találja szerződésszámát, hívja munkanapokon 8:00 és 18:00 óra között telefonos ügyfélszolgálatunkat, vagy az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre írjon e-mailt.

 
Mit csináljak, ha megszűnt a hallgatói jogviszonyom?

Ha megszűnik a hallgatói jogviszonya, annak tényét nyomtatványon jelentse be nekünk. Az adatlapot a www.diakhiteldirekt.hu weboldalon keresztül tudja kitölteni.. A jogviszony megszűnését követő negyedik hónap első napjától kezdve kell megkezdenie a törlesztést. Törleszteni kizárólag banki átutalással lehet! A kötelezően fizetendő részletnek minden hónap 5. napjáig be kell érkeznie a Diákhitel Központ Diákhitel1 törlesztési számlájára (10032000-01800126). Az átutalási megbízás közlemény rovatában minden esetben szerepeljen Diákhiteles szerződésszáma.

 
Kell-e törleszteni, ha valaki újra tanul?

Nem. Ha valakinek újra hallgatói jogviszonya van, amelyet bejelent a Diákhitel Központ felé – és minden hitelfelvételi és jogosultsági feltételnek megfelel-, akkor nem kell törlesztenie. Ha azonban újra törleszteni kezd, akkor a korábbi törlesztése is beleszámít az első két törlesztési évbe.

 
Hogyan lehet előtörleszteni?

A hitel futamideje alatt bármikor lehetősége van a kötelező törlesztőrészletén felül plusz összeg befizetésére. Korlátlanul és külön költségek felszámítása nélkül előtörleszthet. Az előtörlesztés nem mentesít a kötelező törlesztőrészlet megfizetése alól! Az előtörlesztés összege főszabályként közvetlenül a tőketartozást csökkenti. Az előtörlesztés összegéből jogosultak vagyunk ugyanis levonni az egyes ügyfeleinkkel szemben fennálló lejárt tartozásaik összegét, és csupán az ezen felüli összeg kerül jóváírásra előtörlesztésként. Az előtörlesztést azon a napon számoljuk el, amikor az összeg számlánkon jóváíródik. Az előtörlesztés összegét a Diákhitel Központ 10032000-01800126 számú Diákhitel1 törlesztési számlájára kell utalnia. Az átutalási megbízás közlemény rovatába minden esetben írja be az „előtörlesztés" kifejezést (lehetőség szerint ékezetek nélkül) és nyolcjegyű szerződésszámát. Ha a kötelező törlesztőrészletet meghaladó összegű befizetés nem az előtörlesztésre vonatkozó szabályok szerint történik, az ilyen befizetést előteljesítésként értelmezzük és elsősorban a költségre, kamatra és végül a tőketartozásra számoljuk el. Az előteljesítés révén a később esedékessé váló törlesztőrészleteit is megfizeti. A befizetés összegét elosztjuk a kötelezően fizetendő törlesztőrészlet összegével, ennek alapján tartjuk nyilván, hogy a befizetés milyen időtartamra (hány hónapra) nyújt halasztást a kötelező törlesztőrészletek megfizetése alól. A halasztás idejének lejárta után továbbra is köteles a havi törlesztőrészletet átutalni bankszámlánkra.

 
Mikor változik a törlesztőrészlet?

A Diákhitel Központ minden év december 15-ig hivatalos levélben tájékoztatja a következő évre esedékes törlesztés havi összegéről.

Törlesztőrészlet alapja

• A törlesztés beálltának évében és az azt követő évben a törlesztés alapja a tárgyévet megelőző év október 31-én érvényes minimálbér.
(Minimálbér: a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállalók részére külön jogszabályban megállapított személyi alapbér legkisebb összege, a teljes munkaidő teljesítése és havibér alkalmazása estén.)
• A törlesztés harmadik évétől a részlet alapja a Hitelfelvevő két évvel korábbi, éves bruttó jövedelme.
• Ha ez a jövedelem nem éri el az előző évre vonatkozó éves minimálbér összegét vagy bármely ok miatt a Diákhitel Központ nem közli időben a törlesztőrészletet, akkor a törlesztés alapja a tárgyévet megelőző év október 31-én érvényes minimálbér lesz.

Törlesztőrészlet mértéke

• Azon Hitelfelvevők, akik 2012. augusztus 15-ét követően kötöttek szerződést: a minimálbér, illetve később az éves jövedelmük 6 százalékát törlesztik.
• Azon Hitelfelvevők, akik 2012. május 15-e előtt kötöttek szerződést és államilag támogatott képzésben tanultak: a minimálbér, illetve később az éves jövedelmük 6 százalékát törlesztik.
• Azon Hitelfelvevők, akik 2012. május 15-e előtt kötöttek szerződét és költségtérítéses képzésben tanultak, valamint a legmagasabb összeget felvették: a minimálbér, illetve később az éves jövedelmük 8 százalékát törlesztik.
• Azon Hitelfelvevő, aki 2012. május 15. előtt kötött Hitelszerződéssel rendelkezik, és 2012. augusztus 15. után DH2-t is igénybe vesz, a DH1 tárgyévi havi törlesztőrészletének mértéke 6 százalékban kerül megállapításra. A Diákhitel Központ a megváltozott törlesztőrészlet mértékéről levélben értesíti a Hitelfelvevőt.

A törlesztőrészlet megállapításához szükséges jövedelemadatokat az Nemzeti Adó-és Vámhivatal szolgáltatja a Diákhitel Központnak.

* Megjegyzés: Speciális esetben magasabb összeg is felvehető, ami magasabb törlesztési hányaddal járhat.

Részletek:
http://www.diakhitel.hu/index.php/hu/ugyfeleinknek/felvettem/nyomtatvanyok/125-ugyfeleinknek/nyomtatvanyok/2855-hitelosszeg-modositasa-allaskeresok-arvak-felarvak-reszere

 
Lehetséges-e csekken fizetni?

Törleszteni kizárólag banki átutalással lehet. Bármilyen folyószámláról érkezhet az utalás, azonban a teljes azonosítás érdekében fontos, hogy a megbízás közlemény rovatában szerepeljen az Ügyfél neve és szerződésszáma.

 
Hogyan kell törleszteni?

Törleszteni kizárólag banki átutalással lehet! A kötelezően fizetendő törlesztőrészletnek minden hónap 5. napjáig kell be érkeznie a Diákhitel Központ 10032000-01800126 számú számlájára.

Nyolcjegyű szerződésszámát mindenképpen tüntesse fel az átutalási megbízás közlemény rovatában! Amennyiben nem saját számlájáról utal, a közlemény rovatban a szerződés számán kívül a nevét is tüntesse fel. Szerződésszám hiányában a Diákhitel Központ nem tudja azonosítani a befizetőt és visszautalja a pénzt arra a számlára, ahonnan az érkezett.

Jó tanács: célszerű bankjának állandó átutalási megbízást adni, hogy ne kelljen minden hónapban az átutalással foglalkoznia, és hogy a törlesztőrészleteket mindig időben fizetni tudja.

Lehetősége van a kötelező törlesztőrészlet mellett plusz összeget fizetni előtörlesztés jogcímén. Ekkor a „Hogyan lehet előtörleszteni? " fejezetben olvasható szabályok szerint járjon el.

 
Mikor kell elkezdeni a törlesztést?

A Diákhitel egyedülálló megoldást kínál azzal, hogy a visszafizetést nem kell azonnal a hitelfelvétel után megkezdeni.
Az Üzletszabályzatnak megfelelően hallgatói jogviszonyának megszűnését be kell jelentenie. Ha rendelkezik Diákhitel Direkt fiókkal, kizárólag elektronikusan tudja elküldeni a nyomtatványt a Diákhitel Központnak. Minden előzetes értesítés nélkül meg kell kezdenie a törlesztést.

Törlesztési kötelezettség kezdete:

• 2012. augusztus 15-ét követően kötött Hitelszerződések esetében: a hallgatói jogviszony megszűnésének időpontját, legkésőbb azonban  - függetlenül a hallgatói jogviszony meglététől - a 35. életév betöltésének időpontját követő negyedik hónap első napja

• 2012. május 15-ét megelőzően kötött Hitelszerződések esetében, ha az Ügyfél nem rendelkezik Diákhitel2 szerződéssel: a hallgatói jogviszony megszűnésének időpontját, legkésőbb azonban - függetlenül a hallgatói jogviszony meglététől -a 40. életév betöltésének időpontját követő negyedik hónap első napja

• 2012. május 15-ét megelőzően kötött Hitelszerződések esetében, ha az Ügyfél rendelkezik Diákhitel2 szerződéssel: a hallgatói jogviszony megszűnésének időpontját, legkésőbb azonban - függetlenül a hallgatói jogviszony meglététől -a 35. életév betöltésének időpontját követő negyedik hónap első napja

 
Kialakulhat-e adósságcsapda?

Csakúgy, mint minden hitel, a Diákhitel is kamatozik, attól kezdve, hogy az első összeget átutaljuk. Így a hiteltartozást a kamat folyamatosan növeli.

Az első két törlesztési évben a kötelező havi törlesztőrészlet kifejezetten alacsony, mert az előző évi minimálbérhez igazodik. A tartozás növekedése leginkább ebben az időszakban állhat elő. Ha például valaki a törlesztése első két évében csak a kötelező minimumot törleszti, és e mellett viszonylag magas volt a tartozása az év elején, akkor év végén azt tapasztalhatja, hogy nőtt a hiteltartozása (egyenlege). 800.000 Ft-os, év eleji tartozás esetén például könnyen kiszámolható, hogy a minimálbérhez igazodó kötelező törlesztés fizetése esetén a befizetések még a tartozásra egy év alatt rakódó kamatot sem fedezik. Emiatt nő a hiteltartozás. Így, ha valakinek lehetősége van rá, érdemes a kötelezőnél többet fizetni, vagyis előtörleszteni. Az előtörlesztés díjtalan és bármikor, bármekkora összegben teljesíthető.

 
Miért jövedelemarányos a törlesztés?

A törlesztés rendszerét úgy alakítottuk ki, hogy mindenki számára vállalható terhet jelentsen. A tanulmányok befejezésének évében és a következő évben csak a minimálbér alapján kell a törlesztőrészletet megfizetni. A harmadik évtől kezdve a két évvel korábbi jövedelem alapján határozzuk meg a részletet. Általánosságban igaz, hogy az egymást követő években a jövedelmek forintban kifejezett összege nő, tehát a törlesztést jellemzően egy alacsonyabb jövedelem után kell megfizetni.

 
Van-e lehetőség az adósság előtörlesztésére vagy akár egyösszegű visszafizetésére?

Igen. A Diákhitel minden időbeli és összegbeli korlátozás nélkül, költségmentesen előtörleszthető, vagy akár egy összegben visszafizethető.

Amennyiben egy összegben kívánja rendezni teljes tartozását, úgy a kamattal növelt hiteltartozás visszafizetésére van szükség. Ha az Ön szerződése már törlesztési szakaszban van az utaláson kívül más teendője nincsen, szerződése automatikusan lezárásra fog kerülni.

Amennyiben Ön még hallgatói jogviszonyban áll az iskolával, szerződése csak abban az esetben szűnik meg, ha a hitelszerződés felmondását írásban kéri. A Hitelszerződés felmondásához töltse le honlapunkról (www.diakhiteldirekt.hu) a megfelelő nyomtatványt, majd kitöltés és aláírás után juttassa el azt a Diákhitel Központ postacímére (Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest).

 
Miért nincs a hitel visszafizetésének megkezdésére türelmi idő a tanulmányok befejezése után?

A hallgatói hitelrendszer a tanulmányok befejezéséig nyújt türelmi időt a törlesztés megkezdésre. A hitel visszafizetését ugyanis nem a pénz felvétele után azonnal, hanem a tanulmányok befejezését követően, a hallgatói jogviszony megszűnése utáni negyedik hónapban, de legkésőbb a 35. vagy bizonyos esetekben a 40. életév betöltését követően kell csak elkezdeni. Ezen túl a pályakezdés nehézségeire tekintettel további könnyítéseket nyújtunk a törlesztési időszak első két évére. Ennek értelmében a törlesztés megkezdésének évében és a következő évben csak a minimálbér alapján kell a törlesztést megfizetni. A harmadik évtől kezdve a két évvel korábbi jövedelem alapján határozzuk meg a törlesztőrészletet.

 
Mire lehet költeni a Diákhitel1-et?

A Diákhitel1 szabad felhasználású hitel, korlátozás nélkül bármire elkölthető.

 
Külföldön tanuló felveheti-e a Diákhitelt?

Az a hallgató jogosult hallgatói hitelre, aki

• magyar állampolgár,
• menekültként elismert,
• letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik.

A Diákhitelt akkor kaphatja meg, ha EGT felsőoktatási intézményben, oklevél megszerzésére irányuló olyan képzésben vesz részt, amely Magyarországon elismerhető felsőfokú végzettséget ad.

 
Ki veheti fel a Diákhitelt1-et?

Felveheti államilag támogatott, költségtérítéses, állami ösztöndíjas és önköltséges képzésben részt vevő hallgató is, akár nappali, akár esti, illetőleg levelező tagozaton vagy távoktatásos képzésben tanul.

Diákhitel1-re jogosult mindenki, aki:
• magyar állampolgár,
• menekültként elismert,
• letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik,
• aki a Rendeletben meghatározott jogcímen, Magyarországon szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik.

 
Miért nem lehet 35 éves kor felett hitelt igényelni?

Hitelfelvevőink átlagéletkora 24 év. Természetesen vannak olyan hallgatók, akik jóval túl vannak a harmincadik életévükön, de arányuk az összes diák között nem számottevő. A szakértői számítások szerint 35 év az a hiteligényléskor megengedhető legfelső korhatár, amikor mindenképpen esély van a tartozás visszafizetésére az öregségi nyugdíj eléréséig. Ha ennél idősebb korban is lehetne hitelt igényelni, akkor nőne annak a valószínűsége, hogy az idősebbek tartozását többi ügyfelünknek kellene megfizetni. Így a hitel mindenkinek drágább lenne.

 
Miért kötött a felvehető hitel maximális összege? Miért nem lehet akkora hitelt felvenni, amekkorát csak akarok?

Minden évben szakértők vizsgálják, mérlegelik, hogy mekkora legyen a felvehető hitel maximális összege. A fő kérdés az, hogy egy átlagos hitelfelvevő az öregségi nyugdíjkorhatár elérésig biztosan képes-e a felvett hitelt és annak kamatait maradéktalanul megfizetni, hiszen fontos, hogy a hallgatói hitelrendszer stabil maradjon Ebből a szempontból nem az egyén, hanem a hitelfelvevők teljes köre a mérvadó. A szakemberek (közgazdászok, statisztikusok, biztosítás matematikusok, könyvvizsgálók stb.) több paramétert is megvizsgálnak (adott végzettségű és nemű diplomások várható életjövedelme, a reálbérek várható alakulása, demográfiai tényezők stb.) A felvehető hitel maximális összege attól függ, várhatóan hogyan alakul a jövőbeli jövedelem.

 
Igénybe vehető-e kamattámogatás a Diákhitelre?

A hitelfelvevők általános kamattámogatásban nem részesülnek. A kölcsönökre felszámított kamatot alapvetően a pénz- és tőkepiacon elérhető források költsége határozza meg. A kamat mértéke nem függ a központi költségvetés aktuális helyzetétől. Azok, akik kisgyermeküket gondozzák és TGYÁS-t, GYED-t, GYES-t kapnak, jogosultak célzott kamattámogatásra, ami azt jelenti, hogy az adott időszakban helyettük a kamatot az állam fizeti meg.

 
Mit jelent a hitelfelvevő számára a kamat változása?

A Diákhitel törlesztése jövedelemarányos, így ha a hitel kamata nő, ugyan a havi törlesztőrészlet nem változik, azonban néhány hónappal megnőhet a törlesztési idő. A kamatcsökkenés sincs hatással a visszafizetés havi összegére, de természetesen a törlesztési idő megrövidülhet.

 
Mennyi a Diákhitel jelenlegi kamata?

A Diákhitel1 2014. július 1-től érvényes kamata 5,75%.

 
Ki és hogyan határozza meg a kamat mértékét?

A Diákhitel kamata változó, melynek meghatározása kormányrendeletben rögzített.

A kamat mértéke függ:
• az előző naptári félévben a hitelnyújtáshoz felhasznált források átlagos költségétől,
• a kockázati prémium mértékétől, amely arra szolgál, hogy fedezze, ha a hitelfelvevők esetleg nem fizetnének,
• a Diákhitelezési rendszer működési költségeitől

Az aktuális naptári félévre érvényes kamat mértékét legkésőbb az adott naptári félévet megelőző 7 nappal két országos napilapban, a www.diakhitel.hu honlapunkon, valamint a felsőoktatási intézményekben hirdetményként közzé tesszük.

 
Mi az Állam szerepe a Diákhitel-konstrukcióban?

A Magyar Állam – alapítója és tulajdonosa a hallgatói hitelezési rendszert működtető Diákhitel Központnak; – meghatározza a működés jogszabályi feltételeit, kereteit; – közreműködőként bevon más állami szerveket, (NAV, Magyar Államkincstár, Államadósság Kezelő Központ stb.) – a Diákhitel Központ által felvett hitelek visszafizetésére kezességet vállal.

 
A Diákhitelt a költségvetésből finanszírozzák?

A Diákhitel finanszírozása nem terheli a költségvetést. A hallgatóknak adott hitelekhez szükséges források bevonása a pénz- és tőkepiacról történik. Az állam a Diákhitel Központ által felvett források visszafizetésére vállal kezességet.

 
Jogos az eladósodástól való félelem?

A Diákhitel felvétele a hallgatók számára sokkal inkább befektetés, mintsem eladósodás. A hitel azok számára teremt kivételes lehetőséget, akik képesek a távolabbi célokat szem előtt tartani akkor is, mikor ezek megvalósítását, maguk vagy családjuk anyagi helyzete esetleg nehezen engedi meg. A diplomával megszerezhető későbbi jövedelmük egy részét veszik igénybe most Diákhitel formájában azért, hogy jövőbeli munkájuk jobb, munkahelyük stabilabb, jövedelmük pedig magasabb legyen. Statisztikai adatok igazolják, hogy a diplomások átlagosan jóval többet keresnek, mint a diplomával nem rendelkezők, és közöttük a munkanélküliek aránya is nagyságrendekkel alacsonyabb.

Diákhitel2

 
Kell-e személyi jövedelemadót fizetni az állami kamattámogatás után?

A Diákhitel  - mint jogszabályban meghatározott feltételek mellett nyújtott hitel – esetében, a jövedelem megállapítása során a kamatkedvezményt nem kell figyelembe venni. Ebből eredően – mint azt a Nemzetgazdasági Minisztérium állásfoglalása is megerősítette - a kamattámogatás nem keletkeztet sem bevallási, sem személyi jövedelemadó-fizetési kötelezettséget.

 
Az új Diákhitel rendszerben lehet- e egyszerre két azonos célú (Régi Diákhitel és új szabad felhasználású) Hitelszerződésem?

Nem. Egy Hitelfelvevő kizárólag egy azonos hitelcélú Hitelszerződéssel rendelkezhet.

 
Ha Diákhitel1-ben elfogyott a jogosultsági időm, attól még a Diákhitel2-re jogosult vagyok?

Nem. Ebben az esetben már nem jogosult DH2 folyósítására. A Diákhitel új rendszerében a jogosultsági idő egységesen van kezelve. Ha a Hitelfelvevő rendelkezik Diákhitel1 Hitelszerződéssel és köt mellé egy Diákhitel2 Hitelszerződést is, akkor jogosultsági ideje igazodik a már meglévő Diákhitel1 szerződéséhez. Például, ha meglévő Diákhitel1 szerződésén már csak 7 félévnyi hitelösszeg folyósításra jogosult, akkor az újonnan kötött Diákhitel2 szerződésén is 7 félév jogosultsági ideje lesz.

 
Hogy fordulhat elő, hogy ugyanarra a képzésre felvett Diákhitel1 és Diákhitel2 hitelemre eltérő kamatot fizetek?

A Diákhitel1, illetve a Diákhitel2 két eltérő hitelkonstrukció, így természetes, hogy kamatozásuk is másként alakul. Mindkét hitel változó kamatozású, a Diákhitel Központ naptári féléves kamatperiódusban állapítja meg a kamat mértékét. Külön-külön, három összetevő határozza meg a hitelek aktuális kamatlábát:

a) súlyozott, áltagos forrásköltség,
b) kockázati prémium,
c) működési költséget és egyéb, bevételekkel nem ellentételezett ráfordításokat fedező prémium.

Diákhitel1 esetében az így kiszámolt kamatot kell megfizetnie az Ügyfélnek.

Diákhitel2 esetében a Hitelfelvevőnek az így megállapított kamat csupán 2 %-át kell megfizetnie, az e fölötti részt az Állam utalja a Diákhitel Központnak általános kamattámogatásként.

 
Hogyan számolja a Diákhitel Központ a jogosultsági időt, ha Diákhitel1 és Diákhitel2szerződéssel is rendelkezem?

A jogosultsági időt a Diákhitel1, illetve a Diákhitel2 esetében egységesen kezeli a Diákhitel Központ. Íme, néhány példa:

1. Ha egyszerre köt Diákhitel1 és Diákhitel2 szerződést, akkor ez esetben 10 félév (50 hónap) jogosultsági idővel fog rendelkezni összesen. Ha adott félévben mindkét hitelét folyósítja a Diákhitel, akkor összesen 5 hónap jogosultsági ideje fogy el. Ha a későbbiek folyamán egy féléven keresztül szüneteltetné egyik hitelén a folyósítást, a másikra viszont továbbra is kapna utalást,jogosultsági ideje akkor is 5 hónappal csökkenne.

2. Ha korábbról rendelkezik Diákhitel1 szerződéssel, melyen 7 félév (35 hónap) jogosultsági idő maradt és e mellé köt egy Diákhitel2 szerződést, ez azt jelentené, hogy a Diákhitel2-n is csak 7 félév jogosultsági ideje lenne.

 
Felvehető ugyanarra a képzésre a Diákhitel1 és a Diákhitel2?

Abban az esetben, ha a Hitelfelvevő önköltséges képzésben tanul; a Diákhitel1-et és a Diákhitel2 is felveheti ugyanarra a képzésre

 
Ha két hitelcélú hitellel rendelkezem, akkor mindkettőnél igénybe tudom venni a célzott kamattámogatást?

A célzott kamattámogatás kizárólag a szabad felhasználású, Diákhitel1 konstrukcióban kérelmezhető. A Diákhitel2-re általános kamattámogatás jár, így a célzott kamattámogatás ott már nem vehető igénybe.

 
Megtörténhet az, hogy az egyik Diákhitelemet törlesztenem kell, míg a másikra folyósítást kapok?

Ha az egyik hitelcélú szerződésén érvényes, a Diákhitelnek megfelelő hallgatói jogviszonnyal rendelkezik –és a Hitel további feltételeinek is megfelel-, akkor a másik hitelcélú szerződésén is szünetelhet a törlesztés.

 
Felvehetem két különböző képzésre a Diákhitel1-et illetve a Diákhitel2-őt?

Igen, a Diákhitel1 és a Diákhitel2 igényelhető akár két eltérő képzésre is. A Diákhitel1 államilag finanszírozott, állami ösztöndíjas, költségtérítéses, önköltséges képzésre, míg a Diákhitel2 és önköltséges képzésre vehető fel.

 
Igényelhetek Diákhitel2-t ha már rendelkezem Diákhitel1-t szerződéssel?

Igen, egy Hitelfelvevő egyidejűleg kettő, eltérő hitelcélú (Diákhitel1 és Diákhitel2) érvényes Hitelszerződéssel rendelkezhet.

Fontos kikötés, hogy a már meglévő Diákhitel1 szerződésnek érvényesnek kell lennie, tehát, ha valakinek a Diákhitel Központ felmondta a szerződését, és azzal összefüggő tartozása áll fenn, akkor Diákhitel2 nem igényelhető, míg adósságát teljes mértékben nem rendezi.

 
Hogyan jelenthetem be, ha megváltoztak tanulmányi adataim?

Ha megváltoznak tanulmányi adatai, akkor ezt a Diákhitel Direkt felületen (www.diakhiteldirekt.hu) elérhető adatlap segítségével tudja bejelenteni.

 
Van lehetőség arra, hogy egy összegben fizessem vissza a Diákhitel2-t?

Igen. A Diákhitel2 költségmentesen egy összegben visszafizethető.

 
Van lehetőség a Diákhitel2 előtörlesztésére?

Igen. A Diákhitel2 minden időbeli és összegbeli korlátozás nélkül, költségmentesen előtörleszthető. Előtörlesztést a Diákhitel Központ 10032000-01800157 számú Diákhitel2 számlájára lehet utalni. Az átutalási megbízás közlemény rovatában az Ügyfél megfelelő azonosítás érdekében fel kell tüntetni az „előtörlesztés" szót (lehetőség szerint ékezetek nélkül), a Hitelfelvevő nyolcjegyű szerződésszámát, valamint a nevét.

 
Szüneteltethetem a Diákhitel2 törlesztését?

Igen. Törlesztési kötelezettség szüneteltetését kérhetik azon ügyfeleink, akik rehabilitációs ellátásban, rehabilitációs járadékban, rokkantsági ellátásban, rokkantsági járadékban, vagy terhességi gyermekágyi segélyben, GYED –ben, illetve GYES ellátásban részesülnek.

 
Hogyan kell törleszteni a Diákhitel2-őt?

Törleszteni kizárólag banki átutalással lehet! A kötelezően fizetendő törlesztőrészletnek minden hónap 5. napjáig kell be érkeznie a Diákhitel Központ 10032000-01800157 számú Diákhitel2 számlájára. Az átutalási megbízás közlemény rovatában, az Ügyfél megfelelő azonosítása érdekében fel kell tüntetni a Hitelfelvevő nyolcjegyű szerződésszámát, valamint a nevét.

 
Milyen kedvezmények vehetők igénybe a Diákhitel2 konstrukcióban?

Törlesztési kötelezettség szüneteltetését kérhetik azon Ügyfeleink, akik rehabilitációs ellátásban, rehabilitációs járadékban, rokkantsági ellátásban, rokkantsági járadékban, vagy terhességi gyermekágyi segélyben, GYED-, illetve GYES ellátásban részesülnek.

Törlesztőrészletük mérséklését kérhetik azon Ügyfeleink, akik már jövedelemarányosan törlesztenek és az így megállapított részletük magasabb a minimálbér által meghatározott törlesztőrészletnél.

 
Mérsékelhető a Diákhitel2 törlesztőrészlete?

Igen. Törlesztőrészletük mérséklését kérhetik azon Ügyfeleink, akik már jövedelemarányosan  törlesztenek és az így megállapított részletük magasabb a minimálbér által meghatározott törlesztőrészletnél. A Diákhitel Központ maximum 24 hónapra engedélyezi a mérséklést.

A mérsékelt törlesztőrészlet összege egyénenként eltérő lehet, a felvett hitelösszegtől függ és nem lehet kevesebb, mint az előző év október 31-én érvényes minimálbér alapján meghatározott, adott évben fizetendő minimális törlesztőrészlet összege.

 
Hogyan állapítják meg a Diákhitel2törlesztőrészletét?

A törlesztés kezdetének évében és az azt követő évben a törlesztőrészletet a minimálbér alapján határozzuk meg. A törlesztés harmadik évétől a törlesztőrészlet kiszámításának alapja a két évvel korábbi bruttó jövedelem. Mértéke a hallgatói jogviszony megszűnésének (vagy a 35. életév betöltésének) napján fennálló teljes hiteltartozás összegétől függ. A törlesztési hányad minimum 4 %, a teljes hiteltartozás összegétől függő törlesztés mértékét a Diákhitel Központ hirdetményben teszi közzé.

 
Miért kell megkezdeni a Diákhitel2törlesztését 35 évesen?

A szakértői számítások szerint 35 év az a hiteligényléskor megengedhető legfelső korhatár, amikor mindenképpen esély van a tartozás visszafizetésére az öregségi nyugdíj eléréséig. Ha ennél idősebb korban is lehetne hitelt igényelni, akkor nőne annak a valószínűsége, hogy az idősebbek tartozását többi ügyfelünknek kellene megfizetni. Így a hitel mindenkinek drágább lenne.

 
Mikor kell megkezdeni a Diákhitel2törlesztését?

A Diákhitel2 törlesztését a hallgatói jogviszony megszűnését, illetve legkésőbb – hallgatói jogviszony meglététől függetlenül - a 35. életév betöltését követő negyedik hónap 1 napjával kell megkezdeni.

 
Hogyan kamatozik a Diákhitel2?

A Diákhitel2 változó kamatozású, azonban a Hitelfelvevőnek csupán az ügyleti kamat 2%-át kell megfizetnie, a fennmaradó részt általános kamattámogatásként az állam fizeti meg.

 
Igényelhetek kevesebb hitelösszeget a felsőoktatási intézmény által meghatározott tandíj összegénél?

Igen. A DH2 legmagasabb összege tanulmányi félévenként a felsőoktatási intézmény részére igazoltan fizetendő képzési költségnek megfelelő összeg, legalacsonyabb összege pedig 1000,- Ft. A Hitelfelvevő e két érték között szabadon megválaszthatja, mekkora hitelösszeget szeretne igényelni.

 
Hogyan lehet a Diákhitel2 hitelösszegét módosítani?

A hitel összegének módosítást a Diákhitel Direkt felületen keresztül, bejelentkezett felhasználóként jelentheti be. A Diákhitel Központ csak abban az esetben tudja a módosított összeget adott félévben átutalni, ha a módosítás a megadott határidőre megtörténik. A hitelösszeg módosításnak határideje az őszi szemeszterben szeptember 30., a tavaszi szemeszterben február 28. napja. Ha a változtatásra időn túl kerül sor, akkor a módosítás csak a következő félévtől teljesíthető.

 
Mekkora hitelösszeg vehető igénybe?

A Diákhitel2 legmagasabb összege tanulmányi félévenként a felsőoktatási intézmény részére igazoltan fizetendő képzési költségnek megfelelő összeg, legalacsonyabb összege pedig 1000 Ft. A Hitelfelvevő e két érték között szabadon megválaszthatja, mekkora hitelösszeget szeretne igényelni.

 
Diákhitel2 igénylésekor hány félévre folyósítanak nekem hitelt?

A Diákhitel2 a Hitelfelvevőt alapvetően 10 tanulmányi félévre illeti meg. Abban az esetben, ha a Hitelfelvevő egységes, osztatlan képzésben vesz részt és a képesítési követelmények szerinti képzési idő meghaladja a 10 tanulmányi félévet, a Hitelfelvevő jogosultsági ideje megegyezik a képzési idővel, de így sem haladhatja meg a 14 tanulmányi félévet.

Azonban, ha a Hiteligénylő Diákhitel2 szerződés mellett rendelkezik Diákhitel1 Hitelszerződéssel is, akkor a jogosultsági idő egységesen kezelődik a két hitelnél. Íme, néhány példa:

1. Ha egyszerre köt Diákhitel1 és Diákhitel2 szerződést, akkor ez esetben 10 félév (50 hónap) jogosultsági idővel fog rendelkezni összesen. Ha adott félévben mindkét hitelét folyósítja a Diákhitel Központ, akkor összesen 5 hónap jogosultsági ide fogy el. Ha a későbbiek folyamán egy féléven keresztül szüneteltetné egyik hitelén a folyósítást, a másikra viszont továbbra is kapna utalást, jogosultsági ideje akkor is 5 hónappal csökkenne.

2. Ha korábbról rendelkezik Diákhitel1 szerződéssel, melyen 7 félév (35 hónap) jogosultsági idő maradt, és e mellé köt egy Diákhitel2 szerződést, ez azt jelentené, hogy a Diákhitel2-n is csak 7 félév jogosultsági ideje lenne.

 
Mire költhető el a Diákhitel2?

A Diákhitel2, kötött felhasználású hitel kizárólag a képzési költség kiegyenlítésére igényelhető. A Diákhitel Központ közvetlenül a Hitelfelvevő által megjelölt felsőoktatási intézmény számlájára utalja át az igényelt hitelösszeget.

 
Hogyan igényelhetek Diákhitel2-t?

A szükséges nyomtatványt , a Diákhitel Direkt felületen (www.diakhiteldirekt.hu), vagy a Magyarországon, felsőoktatásban használatos tanulmányi rendszereken (ETR és NEPTUN) keresztül lehet kitölteni, A Diákhitel Direkt rendszeren keresztül kitöltött igényléseket, nyomtatást követően a Diákhitel Központ partner intézményeiben, a felsőoktatási intézményekben, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén kell leadni. A partner intézmények listája a www.diakhitel.hu weboldalon érhető el.

A NEPTUN/ETR rendszerekben kitöltött hiteligénylések nyomtatására és leadására kizárólag a Felsőoktatási Intézményben kijelölt leadási helyeken, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén van mód.

 
Jelenleg költségtérítéses képzésre járok. Igényelhetem-e a kötött felhasználású diákhitelt?

Nem. Kötött felhasználású hitel kizárólag önköltséges képzésre igényelhető.

A hallgatói hitelrendszerről szóló hatályos jogszabály határozza meg a kötött felhasználású Diákhitel fogalmát, a hitel célját, „felhasználhatósági” körét. Ennek megfelelően  kötött felhasználású Diákhitelt önköltséges képzésben tanulmányokat folytató hallgatók, képzésük finanszírozásuk érdekében vehetnek igénybe.

Ezzel szemben költségtérítéses képzésben résztvevő hallgató az, aki tanulmányait 2012 szeptembere előtt kezdte meg és kifutó rendszerben fejezi be. Mivel ez nem minősül önköltséges képzésnek, így kötött felhasználású hitelt nem, szabad felhasználású hitelt azonban igényelhet.

Az adott képzés típusáról a felsőoktatási intézmény nyilatkozik, és a Diákhitel folyósítása ennek megfelelően történik.

 
EGT tagállamban tanulok. Fel tudom venni a Diákhitel2-t?

Nem. Ha valaki tanulmányait külföldi intézményben folytatja, akkor Diákhitel2 nem folyósítható számára. Azonban, ha már rendelkezik Diákhitel2 szerződéssel (melyet korábban magyarországi képzésre kötött) és jelenleg EGT államban tanul, akkor a képzés bejelentésével szüneteltetheti törlesztési kötelezettségét.

 
OKJ-s képzésre is igénybe lehet venni a Diákhitel2-t?

Felsőoktatási szakképzésre abban az esetben igényelhető Diákhitel2, ha önköltséges képzésben tanul a Hitelfelvevő.

 
Miért nem vagyok jogosult a Diákhitel2-re, ha államilag finanszírozott, vagy költségtérítéses képzésben tanulok?

Az 1/2012. (I.20.) Kormányrendelet a hallgatói hitelrendszerről határozza meg, mely feltételek alapján vehető igénybe az új (kötött felhasználású) Diákhitel. A bevezetett módosításokat, újdonságokat a felsőoktatásban bekövetkezett változások, a magasabb tanulmányi költségek tették szükségessé. Így a Diákhitel2 is a megváltozott finanszírozási típusú képzésekre, azon belül is csak azokra a képzésekre vehető igénybe, melyeken tandíj befizetésére kötelezik a hallgatót. Ezek az állami részösztöndíjas, illetve önköltséges képzések.

 
Milyen képzésekre vehető fel a Diákhitel2?

Kizárólag önköltséges képzésben tanulók igényelhetik, akik megfelelnek a hiteligénylés további feltételeinek is.

 
Ki jogosult a Diákhitel2 felvételére?

Aki,

a) magyar állampolgár,

b) menekültként elismert,

c) letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik,

d) a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról szóló 2007. évi I. törvény (a továbbiakban: Szmtv.)

da) 6. § (1) bekezdés a) pontja alapján három hónapot meghaladó tartózkodásra jogosult,

db) 6. § (1) bekezdés a) pontja alapján három hónapot meghaladó tartózkodásra jogosult személy családtagjaként az Szmtv. 6. § (2) bekezdése alapján három hónapot meghaladó tartózkodásra jogosult,

dc) 7. § (1) bekezdése alapján három hónapot meghaladó tartózkodásra jogosult,

dd) 16. §-a alapján állandó tartózkodásra jogosult.

 
Mi az állam szerepe a Diákhitel2 konstrukcióban?

Az állam általános kamattámogatást nyújt a Diákhitel2-t felvevő ügyfeleknek.

A Diákhitel2 változó kamatozású, a Diákhitel Központ naptári féléves kamatperiódusban állapítja meg a kamat mértékét. Három összetevő határozza meg az aktuális kamatlábat:

a) súlyozott, áltagos forrásköltség,

b) kockázati prémium,

c) működési költséget és egyéb, bevételekkel nem ellentételezett ráfordításokat fedező prémium.

A Hitelfelvevőknek az így megállapított kamat csupán 2 %-át kell megfizetniük, az e fölötti részt az Állam utalja a Diákhitel Központnak általános kamattámogatásként.

Pályázataink

cd

ndiqt

Kérdése van?

Ha kérdése van a hitel felvételével, folyósításával, vagy törlesztésével kapcsolatban, kattintson ide:

Diákhitel Direkt mobil alkalmazás

didi

Fontosabb dátumok

A következő Diákhitel igénylési határidő:
2014. december 15.

A következő Diákhitel folyósítás időpontja:
2014. december 15.

Elérhetőségek

TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Belföldi tel.sz.: +36 40 24 00 24
Külföldi tel.sz.: 00 36 1 224 9698
Nyitva tartás: h-p: 8-18

SZEMÉLYES ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Diákhitel Központ Zrt.,
1027 Budapest, Csalogány utca 9-11.
Nyitva tartás: h-cs: 8-17, p: 8-16
KÖKI Terminal, 1191 Budapest,
Vak Bottyán u. 75. A-C., II. emelet 242.
Nyitva tartás: h-p: 10-18

TÖRLESZTÉSI SZÁMLASZÁM
Diákhitel1 – 10032000-01800126
Diákhitel2 – 10032000-01800157

Bővebben...