Változatlanul alacsony, 8 %-os Diákhitel kamat

FFG 8926A következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetően, a Diákhitel kamatának mértéke 2012. január 1-jétől továbbra is a Társaság működése óta történelmileg legalacsonyabb szinten, 8%-on marad. A hitelkonstrukcióban felvehető összegek változatlanok.

A Diákhitel Központ 10 éves fennállásának legalacsonyabb kamatát tartja fenn a következő félévre is, így a kamat mértéke 2012. január 1. és június 30. között 8 %. A csökkenő forrásköltség, valamint a szinten tartott kockázati és működési prémium lehetővé tették, hogy immáron második fél évre biztosítsa a Társaság ügyfelei számára e kedvező kamatszintet.

A Diákhitel Központ továbbra is a pénz- és tőkepiacról vonja be a hitelezéshez szükséges forrásait, állami kezességvállalás mellett. A finanszírozáshoz szükséges külső forrásokat rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől, illetve nyilvános kötvénykibocsátásokon keresztül a tőkepiacról szerzi. A forrásszerzés egyik jelentős eszköze az Európai Beruházási Bankkal létrejött harmadik finanszírozási szerződés is, amely a 2011-2013-as időszakban maximum 38 milliárd Ft összegű, hosszú lejáratú forrás kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszi lehetővé a Diákhitel Központ számára. 2010 nyara óta a tulajdonosi jogokat a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. gyakorolja a Diákhitel Központ felett, mely szintén előnyös forrásszerzési lehetőséget biztosít a Társaság számára.

Megújult, formabontó külső a Diákhitel Ügyfélszolgálatán

2011. december 19-én megnyitotta kapuit a Diákhitel Központ megújult Ügyfélszolgálata, mely továbbra is a Társaság Csalogány utcai székhelyén várja az ügyfeleket naponta 8.00-17.00 óra között. Az új arculatot tükröző ügyféltér ezután modernebb, kényelmesebb, extravagánsabb külsővel és szolgáltatásokkal várja az ügyfeleket.

A Diákhitel Direkt, elektronikus ügyintéző rendszer szeptemberi bevezetése jelentősen megnövelte a Diákhitel Központ idei személyes ügyfélforgalmát. Az irodát felkeresők száma 2011-ben novemberéig már meghaladta a 12.000 főt, ami jelentős ugrás az előző éves 10.500 főhöz képest. A telefonon érkezett megkeresések száma nem nőtt, ez a szám éves szinten megközelíti a 261.000 hívás számot. Népszerű a diákhiteles ügyfelek körében az „elektronikus" Ügyfélszolgálat, a beérkező e-mail levelek száma is növekvő tendenciát mutat. Míg 2010-ben 10.500 db levél érkezett a Diákhitelhez ily módon, 2011. év végére itt is csúcsot dönt a Diákhitel, jelenleg több mint 20.500 beérkezett levelet regisztrált a Központ.

Az Ügyfélszolgálat átalakítása során fiatalos színvilágot és lendületes vonalvezetést álmodtak meg a belsőépítész tervezők, különös figyelmet fordítva az egyetemisták igényeire. A megújult színes térben az eddiginél kényelmesebb, formabontó ülőhelyekkel könnyíti meg a Diákhitel az ügyintézésre várakozást. A személyes Ügyfélszolgálat kollégái a jövő évben új formaruhát kapnak, melynek megalkotása pályázat keretében művészeti felsőoktatásban részt vevő diákokra vár.

Képek a rendezvényről:

FFG 8822

FFG 8826

FFG 8829

FFG 8836

FFG 8856

FFG 8861

FFG 8871

FFG 8879
FFG 8883 FFG 8891 FFG 8902 FFG 8905
FFG 8907 FFG 8911 FFG 8914 FFG 8917
FFG 8918 FFG 8920 FFG 8924 FFG 8926

Kérdése van?

Ha kérdése van a hitel felvételével, folyósításával, vagy törlesztésével kapcsolatban, kattintson ide:

Diákhitel Direkt mobil alkalmazás

didi

Fontosabb dátumok

A következő Diákhitel igénylési határidő:

A következő Diákhitel folyósítás időpontja:

Elérhetőségek

TELEFONOS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Belföldi tel.sz.: +36 40 24 00 24
Külföldi tel.sz.: 00 36 1 224 9698
Nyitva tartás: h-p: 8-18

SZEMÉLYES ÜGYFÉLSZOLGÁLAT
Diákhitel Központ Zrt.,
1027 Budapest, Csalogány utca 9-11.
Nyitva tartás: h-cs: 8-17, p: 8-16
KÖKI Terminal, 1191 Budapest,
Vak Bottyán u. 75. A-C., II. emelet 242.
Nyitva tartás: h-p: 10-18

TÖRLESZTÉSI SZÁMLASZÁM