magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Az őszi félévre a Diákhitel-igénylés végső határideje: december 15.
Az őszi félévre a Diákhitel-igénylés végső határideje: december 15. A vonatkozó kormányrendelet, valamint a Diákhitel Központ Rt. üzletszabályzata értelmében mindazok, akik új igénylőként még 2003. december 15-ig leadják igénylésüket a kijelölt postahivatalokban, illetve az együttműködő bankok, valamint szövetkezeti hitelintézetek kijelölt fiókjaiban, és megfelelnek a jogosultsági feltételeknek, azok 2004. január 15-én, az első tanulmányi félév utolsó Diákhitel kifizetési napján az igényelt összegtől függően - akár 125 ezer forinthoz is hozzájuthatnak.
A 2003. december 15-e után leadott igényléseket már csak a következő tanulmányi félévre lehet figyelembe venni, ebben az esetben tehát az igénylő végérvényesen elesik az első féléves Diákhitelétől.
 
A december 15-i határidő betartása mindazon új igénylők számára különösen fontos lehet, akik a következő félév elején - februárban - várhatóan nagyobb kiadások elé néznek (pl. költségtérítés befizetése, jegyzetvásárlás, albérlet kifizetés stb.), és ezt önerejükből nem, vagy csak rendkívül nehezen lennének képesek finanszírozni.
 
Emlékeztetőül a jogosultság feltételei:
- 35 év alatti életkor
- magyar állampolgárság
- akkreditált felsőoktatási tanintézetbe beiratkozott (aktív) hallgatói/tanulói jogviszony
 
a képzés formája:
- vagy akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzés (AIFSZ)
- vagy egyetemi/főiskolai alapképzés
- vagy egyetemi/főiskolai kiegészítő alapképzés
 
 
A Diákhitel igényelhető mind nappali-, mind esti-, mind levelező tagozaton, valamint a távoktatásos képzésben résztvevők számára, legyenek akár államilag finanszírozott, akár költségtérítéses hallgatók.
 
Budapest, 2003. december 05.
 
Diakhitel Központ Rt.
 
További információ: Őri András - kommunikációs igazgató Mobil: 20/935-0159
Vissza