magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Azonnali Fizetési Rendszer tájékoztató
A hazai pénz- és elszámolásforgalom jelentős újdonságaként 2020. március 2.-án elindul az Azonnali Fizetési Rendszer. A változás érinti a Diákhitel Központ részére indított fizetések elszámolását is.

Az új rendszerről általánosan ide kattintva tájékozódhat.

2020. március 2-át követően a Társaságunk részére banki átutalás útján teljesített bármilyen befizetés esetén a befizetések feldolgozása és jóváírása azonnal megtörténik Társaságunk számlavezetőjénél, a Magyar Államkincstárnál (MÁK). Társaságunk a befizetések technikai elszámolását az erről szóló MÁK értesítés megérkezését követően, tehát a befizetés napját követő első munkanapon (hétvégi és munkaszüneti napok esetében tehát a rá következő első munkanapon) végzi el. Az ügyfeleink számláin a jóváírások ugyanakkor a hétvégi és munkaszüneti napok esetében is értéknaposan* kerülnek elszámolásra.

(Példa: egy ügyfél által szombaton indított utalás esetén a Magyar Államkincstár azonnal jóváírja a befizetést a Diákhitel Központ pénzforgalmi számláján. A befizetésről a Kincstár hétfői nap folyamán küld értesítést a Diákhitel Központnak, aki aznap technikailag is jóváírja az ügyfél számláján az adott befizetést szombati értéknappal, azaz úgy, mintha az már szombaton megérkezett volna az ügyfél hitelszámlájára.)

A bankkártyás befizetések esetében az elszámolásforgalom változatlan. Bővebb információk ide (https://www.diakhitel.hu/gyik/bankkartyas-fizetes.html) kattintva érhetők el.

*értéknap: az átutalásoknál használatos kifejezés: azt a napot jelenti, amikor az adott művelet ténylegesen teljesül. Jelen esetben azt a napot jelöli, amelyen a Diákhitel Központ Zrt. számlavezetését végző Magyar Államkincstár a befizetést jóváírja.

Vissza