magyar | english
Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Egyetemisták alkotásaiból nyílt kiállítás az A38 Hajón
Egyetemisták alkotásaiból nyílt kiállítás az A38 Hajón
Budapest, 2018. november 20. - Közel 300 képzőművészeti alkotás és 120 pályázó az idei KÉPZŐ pályázat mérlege. A Diákhitel Központ hetedik alkalommal meghirdetett festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán a „Szerep-modell” kérdést boncolgatták a fiatalok, vagyis azt, hogy milyen szerepeknek kell, hogy megfeleljenek a különböző őket érő élethelyzetekben. Az idei győztes az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója, Katona Barbara lett.

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. számára kiemelten fontos, hogy támogassa a társadalmi felelősségvállalás különböző formáit, ezért is indította útjára évekkel ezelőtt a KÉPZŐ-t, tematikus festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatát. A pályázat a magyarországi közép- és felsőfokú tanintézmények hallgatóit szólítja meg, hogy művészi eszközökkel ábrázoljanak bizonyos témákat. Idén arra a kérdésre várt választ a Társaság, hogy a fiataloknak milyen szerepeket kell megélniük a jövőben, milyen szerepeknek kell megfelelniük.

Az elmúlt hét évben 1700 pályázó, közel 3800 pályamunkával jelentkezett a KÉPZŐ-re. Az idei kiírásra több tucatnyi intézményből 120 fiatal pályázott a fődíjra. A beküldött pályamunkákat fővédnökként Fesztbaum Béla színművész, Fényes Gábor, fotográfus és Tóth Andrej festőművész, grafikus értékelték. Szakmai zsűri választotta ki a legjobbnak ítélt tizenkilenc alkotást, amelyeket november 19-től az A38 Hajó Kiállítóterében megrendezett tárlaton láthat a nagyközönség.

A Diákhitel Központ Zrt. Képző pályázatának 2018. évi fődíjasa Katona Barbara, az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója lett „Szerepjáték” című grafikájával. A második díjat Nagy Krisztina Éva, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákja nyerte, „Köntös” című fotójával, harmadik helyezett Cvitko Beatrix lett, a Szegedi Tudományegyetem „Mögé bújni” címet viselő festményével. A helyezettek 1 millió forint értékben vettek át ajándékot, mely hasznos kiegészítőül szolgál a fiatalok művészeti tevékenységéhez.

KÉPGALÉRIA A DÍJÁTADÓRÓL

A legjobbnak ítélt műalkotások egy héten keresztül, november 25-ig lesznek láthatóak az A38 Hajó Kiállítóterében.

Vissza