magyar | english
Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Hetedszer is KÉPZŐ - Ismét indult a festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázat
Hetedszer is KÉPZŐ - Ismét indult a festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázat
A KÉPZŐ idei témája a "Szerep-modell" kérdése - azaz milyen szerepeket vállal egy ember az élete során. Milyen elvárásoknak kell megfelelnie egy fiatalnak, ha karriert épít vagy ha családot alapít? A Diákhitel Központ Zrt. októberben, immáron hetedik alkalommal meghirdetetett festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatának fókuszában ezen témák képzőművészeti ábrázolása áll. Az értékes és hasznos díjakért középiskolás diákok és felsőoktatásban hallgatók egyaránt pályázhatnak. A művek elbírálásában a Grund, vígszínházi fiúzenekar tagjai is részt vesznek, melynek zenekarvezetője Fesztbaum Béla, színművész, aki egyben a KÉPZŐ fővédnöke is.

A Diákhitel Központ Zrt., az MFB Csoport tagja számára kiemelten fontos, hogy támogassa a társadalmi felelősségvállalás különböző formáit. Éppen ezért indította útjára évekkel ezelőtt a KÉPZŐ-t, tematikus képző- és fotóművészeti pályázatát. A pályázat sikerét mutatja, hogy az elmúlt években ezernél több pályázó közel 3000 pályamunkával jelentkezett, a kiállításokon száznál több művet mutatott be a Diákhitel Központ az A38 Hajó közreműködésével a nagyközönségnek.


A KÉPZŐ a magyarországi közép- és felsőfokú tanintézmények hallgatóit szólítja meg, hogy művészi eszközökkel ábrázoljanak bizonyos témákat. Idén arra kérdésre keressük közösen a választ, hogy milyen szerepeket vállal vagy kell vállalnia egy embernek az élete során. Pályázni lehet minden olyan képző- vagy fotóművészeti alkotással, amely a társadalmi szerepek, vagy az egyéni életút-választások kérdéseire keresi a választ.


A diákok 2018. október 28-ig nyújthatják be pályamunkáikat. A művek közül szakértő zsűri választja ki a novemberben az A38 Hajón megrendezett kiállításra érdemes legjobb 20 alkotást, illetve dönti el, hogy kiket tart érdemesnek az első három kiemelt díjra. A kiállítás díjátadó ünnepsége és egyben megnyitója 2018. november 19-én, hétfőn lesz az A38 Hajón, ahol a Grund - vígszínházi fiúzenekar játszik. A legjobbnak ítélt művek egy héten át, november 25-ig láthatók az A38 Kiállítóterében.
Részletek: a www.diakhitel.hu/kepzo honlapon.

Vissza