magyar | english
Diákhitel Direkt regisztráció
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Legújabb SKIP magazin
SKIP magazin
Megtaláltuk az OSZTÁLYT! - Eredmény született a Diákhitel Központ videós pályázatán
Megtaláltuk az OSZTÁLYT! - Eredmény született a Diákhitel Központ videós pályázatán
Budapest, 2017. május 4. – Időutazós rövidfilmmel a „Mozgásjavító Gimnázium” diákjai nyerték a Diákhitel Központ kreatív-videó pályázatát. Az „Osztály” felhívásra beérkezett közel 50 pályamű közül, vloggerekkel kiegészült szakmai zsűri választotta ki a legszínvonalasabb alkotást.

A Diákhitel Központ végzős és 11. évfolyamos középiskolások számára hirdetett videós pályázatot másfél hónappal ezelőtt. A beérkezett pályamunkák közül a budapesti Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Szakgimnázium, Gimnázium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon diákjai által készített rövidfilmet találta legjobbnak a zsűri. A pályázat témája szerint be kellett mutatniuk, hogy mit gondolnak a jövőjükről és hogyan képzelik el az életüket néhány év múlva. A diákok a feladatot rendkívül kreatívan, technikailag profin oldották meg, melynek eredménye egy igazán megható, időutazós témájú alkotás lett, amely a Diákhitel Központ Youtube oldalán tekinthető meg.

Vissza a jövőből

A hivatalos díjátadóra a hétvégi PlayIT Show-n került sor, ahol az intézmény végzős tanulói Imre Zitától, a Diákhitel Központ marketing és kommunikációs igazgatójától és a verseny arcaitól, Szabyesttől és a KD csapat tagjaitól vehették át a 250 ezer forint értékű érettségi bankett utalványt. 

„Nagyon boldogok vagyunk az elért eredménnyel. Gyakran veszünk részt videós témájú pályázatokon, de ilyen komoly összeget még soha sem nyertünk. A bankett vacsora időpontját és helyszínét is kiválasztottuk már, a srácok pedig nagyon örültek, hogy kijöhettek a rendezvényre” – mondta Szalay Kristóf pedagógus, a gyerekek kísérője. A színpadon megjelent vloggerek, Szabyest, a KD csapat és Goodlike is méltatták az első helyezett alkotást. Kiemelték, hogy egy ilyen típusú videó elkészítéséhez nem feltétlenül a technikai tudás és a legprofibb kamera a siker kulcsa, hiszen a kreativitás, az ötlet és az érzelmi töltet is megragadhatja a zsűri figyelmét.

A Diákhitel Központ idén is több pályázatot hirdet. Május 26-áig jelentkezhetnek diákhiteles fiatalok az egy tanévnyi időtartamú ösztöndíj pályázatra, melynek keretében 14 kiválóság havi 70 ezer forint támogatásban részesül majd.

További részletek: www.diakhitel.hu/osztondijpalyazat.

Vissza