magyar | english
Diákhitel Direkt regisztráció
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Legújabb SKIP magazin
SKIP magazin
Megvannak a Diákhitel Ösztöndíj Program nyertesei
Megvannak a Diákhitel Ösztöndíj Program nyertesei
Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ a ma délelőtt tartott ünnepségén adta át idei ösztöndíjasainak szerződéseit. A harmadik alkalommal meghirdetett Diákhitel Ösztöndíj Pályázatot ezúttal tíz, kiemelkedő tanulmányi eredményű és szakmai előmenetelű hallgató nyerte el. A győztes pályázók egy tanéven, vagyis 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kapnak.

A pályázati kiírásra több mint százötven hallgató küldte el eddigi eredményeit tartalmazó bemutatkozó anyagát és a kapcsolódó dokumentációt. A pályázat értékelési szempont-rendszerének összeállításakor kifejezett hangsúly került arra, hogy a beérkezett pályaművek elbírálásánál az objektivitás kapja a legnagyobb szerepet. A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, az ún. Diákhitel Szakmai Grémium értékelte: dr. Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója. A Szakmai Grémium számára a szigorú pontrendszer alapján könnyen egyértelművé vált, hogy kik azok a fiatalok, akik kimagasló tehetséggel, tudással, szorgalommal a legjobbak között is az élre kerültek.

 

A nyertesek palettája igen színes: van közöttük szociológus, fizikus, geográfus hallgató, vidéki és fővárosi, első-és másoddiplomás is. Ami mindannyiukban közös az az, hogy fiatal koruk ellenére komoly eredményekkel büszkélkedhetnek, mind itthon, mind a nemzetközi szakmai porondon. A díjazottak közül többen Köztársasági vagy Erasmus Ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, tudományos kutatások résztvevői, idegen nyelven publikálók, egyetemi demonstrátorok, önkéntes segítők.

 

A Diákhitel ösztöndíjasok listája a következő:

Név

Intézmény

Szak

Niklai Patrícia Dominika

Pécsi Tudományegyetem

jogász

Virág Ádám

Debreceni Egyetem

szociológus

Góg István

Semmelweis Egyetem

általános orvos

Czigler Enikő Judit

Pécsi Tudományegyetem

pénzügy

Sinkovics Bálint

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

villamosmérnöki

Mezei Gréta

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

fizikus

Sándor Krisztián

Budapesti Corvinus Egyetem

nemzetközi tanulmányok

Csűry Tamás Dániel

Semmelweis Egyetem

általános orvos

Szalai Ádám

Szegedi Tudományegyetem

geográfus

Nyirő Judit

Semmelweis Egyetem

általános orvos

 

Vissza