magyar | english
Diákhitel Direkt regisztráció
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
 
Most érdemes Diákhitelt felvenni - továbbra is alacsony a Diákhitel1 kamata, a Diákhitel2 kamatmentes
Most érdemes Diákhitelt felvenni - továbbra is alacsony a Diákhitel1 kamata, a Diákhitel2 kamatmentes
Budapest, 2018. június 21. – Továbbra is 2,3% marad a szabad felhasználású Diákhitel1 kamata a 2018. július 1-je és december 31-e közötti időszakra vonatkozóan. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamata 0%, köszönhetően az állami kamattámogatásnak.

2018. július 1-től továbbra is 2,3% marad a Diákhitel1 kamata, így a 17 éves fennállása óta a legkedvezőbb feltételekkel vehető igénybe a szabad felhasználású hitelforma. A kötött felhasználású Diákhitel2 kamatlába 2017 októbere óta 0%. A kedvező kamatfeltételek a következetes finanszírozási politikának, valamint a törlesztő ügyfelek fizetési fegyelmének köszönhetőek.

A hitelben részesültek száma másfél évtized alatt meghaladta a 390 000 főt, a kihelyezett hitelösszeg pedig lassan eléri a 334 milliárd forintot. Az impozáns számadatok is azt mutatják, hogy a Diákhitel Központ kulcsfontosságú szerepet játszik a hazai felsőoktatás finanszírozásában, és komoly segítséget jelent a diákoknak főiskolai, egyetemi tanulmányaik elvégzése során.

Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ Zrt. a hitelnyújtáshoz szükséges forrásait változatlanul a pénz- és tőkepiacról vonja be, állami kezességvállalás mellett rövid lejáratú készenléti hitelek és hosszú lejáratú kölcsönök formájában kereskedelmi bankoktól, valamint magyar és nemzetközi speciális finanszírozó intézményektől. A forrásszerzés jelentős eszközei az Európai Beruházási Bankkal kötött finanszírozási szerződések, amely hosszú lejáratú források kedvező feltételekkel történő igénybevételét teszik lehetővé a Diákhitel Központ számára. A 2010 óta tulajdonosi joggyakorló Magyar Fejlesztési Bank Zrt. szintén előnyös forrásszerzési lehetőséget biztosít a Társaság számára.

A Diákhitel felvehető összegei a 2018/19-es tanévben a következőképpen alakulnak: a szabad felhasználású Diákhitel konstrukció esetében havi 15 és 70 ezer forint közötti összeg igényelhető, míg a kizárólag képzési díjra fordítható Diákhitel2 felvehető összegének maximuma az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj.

Vissza