magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Folyósítás gyakorisága

Ha eddig havi lebontásban kapta Diákhitelét, de ettől a félévtől egyösszegben szeretné kérni a folyósítást, vagy egyösszegű folyósításról szeretne váltani havi utalásra, nincs más dolga, mint Diákhitel Direkt fiókjába belépve, a „Nyomtatványok” menüpontból kiválasztani a „Folyósítás gyakorisága” részt. A szükséges mezők kitöltését követően az adatlapot fiókján keresztül szükséges továbbítania.

Amennyiben még nem rendelkezik Diákhitel Direkt fiókkal, az ehhez szükséges regisztrációt honlapunkon kezdeményezheti, a „Diákhitel Direkt regisztráció” fül alatt.

Ha a nyomtatvány a kifizetési hónap* 1. napjáig beérkezik hozzánk, akkor visszaigazolás nélkül a következő folyósításkor utaljuk a félévre járó teljes összeget.

*kifizetési hónapok:

  • az őszi szemeszterben: október (ekkor kapja meg a szeptemberi kölcsönt is), november, december, január,
  • a tavaszi szemeszterben: március (ekkor kapja meg a februári kölcsönt is), április, május, június

Példa:

Ha október 1-ig beérkezik hozzánk a kérelme, akkor október 15-én egy összegben utaljuk a teljes szemeszterre igényelt összeget (havi 30 ezer forint esetén 150 ezer forintot.) Ha kérelme október 2-a és november 1-je között érkezik be hozzánk, akkor november 15-én egy összegben kapja meg a szemeszterben hátralevő hitelt (ha 30 000 Ft-ot igényelt havonta, akkor november 15-én 90 000 Ft-ot utalunk bankszámlájára).