magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Folyósítás szüneteltetése

Kérheti a Diákhitel1 folyósításának szüneteltetését, így akár az is lehetséges, hogy egy szemeszterre vegye igénybe a hitelt. Ehhez nincs más dolga, mint Diákhitel Direkt fiókjába belépve, a „Nyomtatványok” menüpontból kiválasztani a „Folyósítás szüneteltetése” részt és kitölteni a szükséges mezőket. A kitöltött adatlapot fiókján keresztül szükséges továbbítania.

Amennyiben még nem rendelkezik Diákhitel Direkt fiókkal, az ehhez szükséges regisztrációt honlapunkon kezdeményezheti, a „Diákhitel Direkt regisztráció” fül alatt.

A Diákhitel folyósítását a nyomtatványon megjelölt időponttól vagy attól a tanulmányi hónaptól kezdve szüneteltetjük, amikor a kérelem beérkezik.

Ha a kérelemben megjelölt időpont vagy a kérelem beérkezése a megjelölt folyósítási napokat nem előzi meg legalább 5 munkanappal, akkor csak a következő tanulmányi hónaptól szüneteltethetjük a  hitelfolyósítását.

A folyósítás szünetel mindaddig, amíg nem érkezik be hozzánk folyósítás újraindítására vonatkozó kérelme.

Ha valaki az adott szemesztertől nem kér Diákhitelt, akkor a nyomtatvány kitöltésekor a folyósítás-szüneteltetés kezdeti dátumának a szemeszter kezdő napját, vagyis szeptember 1-jét, illetve február 1-jét kell megadnia. Amennyiben véletlenül későbbi dátumtól kérte csak a szüneteltetést, de nincs szüksége a kiutalt összegre, azt lehetőség van előtörlesztésként visszautalnia nekünk, hogy ne kamatozzon.