magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Folyósítás újraindítása

Abban az esetben, ha korábban szüneteltette a folyósítást, azonban ismét szüksége lenne a hitelösszeg utalására, továbbra is megfelel minden folyósítási és jogosultsági feltételnek, úgy a folyósítás újraindítását meglévő Diákhitel Direkt fiókján keresztül tudja újraindítani a „Nyomtatványok” menüpontban a „Folyósítás újraindítása” részt bejelölve. A kitöltött adatlapot fiókján keresztül szükséges továbbítani.

Amennyiben még nem rendelkezik Diákhitel Direkt fiókkal, az ehhez szükséges regisztrációt honlapunkon kezdeményezheti, a „Diákhitel Direkt regisztráció” fül alatt.Ha a kérelme a tanulmányi hónapban 1-je és 15-e között érkezik a Diákhitel Központhoz, akkor az azt követő tanulmányi hónaptól, ha 15-e és 31-e között érkezik meg kérelme, akkor csak az azt követő második tanulmányi hónaptól folyósítjuk újra a Diákhitelt.

Kérelmének az őszi szemeszterben legkésőbb december 15-ig, a tavaszi szemeszterben legkésőbb május 15-ig kell beérkeznie. Ha kérelme ennél később jut el hozzánk, akkor csak a következő szemesztertől kaphatja újra a Diákhitelt.

Példa:

Ha korábban havi rendszerességgel igényelte a Diákhitelt, melynek összege 30 ezer forint, és október 15-ig írásban kéri, hogy folytassuk a kölcsön kifizetését, akkor november 15-én 90 ezer forintot utalunk bankszámlájára, majd azt követően havonta folyósítjuk az összeget.