magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Mit kell tenni, ha fel akarja mondani hitelszerződését?

Rendezheti egy összegben is tartozását, felmondhatja a hitelszerződést. A felmondásról írásban kell rendelkeznie (abban az esetben, ha még folyósítási szakaszban van és nálunk is bejelentett hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Törlesztési szakaszban erre már nincs szükség). Az adatlap beérkezésétől számított 15. napon a Hitelszerződés megszűnik, és az addig felhalmozódott teljes tartozását (tőke, kamat, költség) egy összegben, 8 napon belül kell megfizetnie.

Kérjük, jól gondolja át, mielőtt felmondja a szerződést! Ha csak a Diákhitel folyósítását szeretné szüneteltetni, akkor nem kell felmondania a szerződést!

A felmondást követően a Diákhitel Központ záró elszámolást készít. Ha tartozását rendezi, a szerződés megszűnéséről értesítést küldünk. Ha ezer forintot meghaladó többletbefizetése van, akkor a kamattal megnövelt összeget a megadott bankszámlájára átutaljuk.

Ha a tartozást nem egyenlíti ki, a Diákhitel Központ a követelését az állami adóhatóságon keresztül behajtja.

A hitelszerződés felmondásához lépjen be a Diákhitel Direktbe, majd a kitöltött dokumentumot aláírás után juttassa el a Diákhitel Központ postacímére (Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest).

Az elállási jog gyakorlásáról

Tájékoztatjuk, hogy a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20. §-a, valamint az Üzletszabályzat 147. g) és 246. g) pontja alapján a Hiteligénylő jogosult a Hitelszerződéstől egyoldalú írásbeli nyilatkozat útján a szerződés megkötésétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállni. Amennyiben élni kíván ezen lehetőséggel, kérjük, szíveskedjen elállási nyilatkozatát az alábbi linkről elérhető nyilatkozatminta kinyomtatásával, kitöltésével és aláírásával eljuttatni a Diákhitel Központ Zrt. 1996 Budapest postafiókcímére. (Az elállási jog egyéb erre vonatkozó egyértelmű írásbeli nyilatkozat útján is gyakorolható.) A határidőben előterjesztett elállással a szerződés megszűnik, amely tényről a Diákhitel Központ Zrt. levélben tájékoztatja a Hiteligénylőt.