magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Szerződéskötések
Hogyan tudok Diákhitelt igényelni?

Személyes megjelenés nélküli, elektronikus aláírással történő hiteligénylésre az alábbi módokon van lehetőség:

  • Neptunon keresztül kezdeményezve (pénzügyi modul/Diákhitel igénylés)
  • A www.diakhiteldirekt.hu oldalról, vagy
  • Diákhitel Direkt mobil alkalmazás használatával

Az elektronikus igénylés feltétele, hogy Ön Ügyfélkapu hozzáféréssel rendelkezzen.

Amennyiben személyesen adná le adatlapját

A szükséges adatlapokat a www.diakhiteldirekt.hu online ügyintézési felületén a Diákhitel Direkten keresztül a Hiteligénylés menüpontban is ki lehet tölteni és a kitöltés megkezdésekor a személyes leadás opciót választani. Ebben az esetben  nagyobb postahelyeken, illetve  együttműködő bankok, takarékszövetkezetek kijelölt fiókjaiban kell leadnia kinyomtatott hiteligénylését. A leadóhelyek részletes listája itt található.

A hitelszerződés megkötésére közokiratban foglalt meghatalmazás útján is van lehetőség.

Ahhoz, hogy hitelszerződése érvényes legyen, az átvételre jogosult személy előtt alá kell írnia a hiteligénylési adatlap mindkét példányát, illetve a Hitelszerződést. Az igénylés leadásakor kérjük, szíveskedjen magával vinni személyes okmányait, lakcímkártyáját, adókártyáját és saját nevére szóló bankszámlájának számát is!

A Hitelszerződés megkötésével automatikusan lesz Diákhitel Direkt fiókom is?

Igen, 2012. augusztus 15-ét követően a Hitelszerződés megkötésével együtt jár a Diákhitel Direkt szerződés is.

Amennyiben Ön már rendelkezik 2012. május 15-ét megelőzően kötött Diákhitel1 Hitelszerződéssel, a Diákhitel Direkt szolgáltatáshoz szükséges szerződést kitöltheti a www.diakhitel.hu oldalról a Diákhitel Direkt bejelentkezési ablakra kattintva, vagy közvetlenül a Diákhitel Direkt felületen (www.diakhiteldirekt.hu).

Lehetősége van arra is, hogy a Magyarországon, felsőoktatásban használatos tanulmányi rendszerek (ETR és NEPTUN) felületén töltse ki a szükséges adatlapot.

A Diákhitel Direkt rendszeren keresztül kitöltött szerződést nyomtatást követően a Diákhitel Központ partner intézményeiben, a felsőoktatási intézményekben, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatainak egyikén kell leadni. (A partner intézmények listája a www.diakhitel.hu weboldalon érhető el.) Fontos, hogy leadáskor magával vigye személyazonosító okmányait, illetve adókártyáját is!

A NEPTUN/ETR rendszerekben kitöltött szerződés nyomtatására és leadására kizárólag a Felsőoktatási Intézményben kijelölt leadási helyeken, vagy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán van mód.

Igényelhetek Diákhitelt a személyes ügyfélszolgálaton is?

Igen, arra is lehetősége van, hogy a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán kösse meg Hitelszerződését. Fontos, hogy személyazonosító okmányait, illetve adókártyáját magával vigye.

Személyazonosításra szolgáló okmányok:

  • régi típusú, könyv formátumú, személyi igazolvány,
  • új típusú, kártya formátumú személyazonosító igazolvány,
  • útlevél,
  • 2001. január 1. után kiállított gépjárművezetői engedély,
  • menekült státuszt igazoló személyi igazolvány,
  • letelepedett/bevándorolt státuszt igazoló személyazonosító igazolvány,
  • EGT állampolgár magyarországi tartózkodási jogát igazoló okmány (regisztrációs igazolás, tartózkodási kártya, tartózkodási engedély, állandó tartózkodási kártya).

Meghatalmazott útján is lehetősége van Diákhitel igénylésére. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy meghatalmazottja a szerződés megkötésekor be tudja mutatni megfelelő okmányait az ügyintézőnek.

Mindenképen nála kell, hogy legyen a meghatalmazás, mely felhatalmazza a szerződés megkötésére, illetve az őt igazoló személyes okmányok. A meghatalmazásban szereplő adatok listája megtalálható aktuális Üzletszabályzatunkban (A Diákhitel Központ Üzletszabályzata letölthető a www.diakhitel.hu weboldalról).

Hogyan kapok értesítést/ hogyan értesítenek arról, hogy Diákhitel igénylésemet elfogadták-e?/Mikor és hogyan értesítenek arról, hogy Diákhitel Igénylésemet elfogadták-e?

Diákhitel Direkt fiókjának életbe lépéséről e-mail-en küldünk értesítést. Az e-mailben kapott linkre kattintva aktiválhatja Diákhitel Direkt fiókját. Bejelentkezést követően informálódhat szerződésének állapotáról.

Hogyan lehet nekem is Diákhitel Direkt fiókom?/Hogyan tudok Diákhitel Direkt szerződést kötni?/Hogyan köthetek szerződést a Diákhitel Direkt használatára?

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben Hitelszerződését 2012. augusztus 15-ét követően kötötte, automatikusan létrehozásra került Diákhitel Direkt fiókja.

Amennyiben még nem rendelkezik Diákhitel Direkt fiókkal, ahhoz, hogy be tudjon lépni a Diákhitel Direkt felületre, mindössze egy pár perces regisztrációra van szükség, amelyet a www.diakhiteldirekt.hu/regisztracio weboldalra kattintva tud elvégezni. A fiók létrehozásához Diákhiteles szerződésszámára, adóazonosító számára és néhány személyes adatára van szükség

Amennyiben előzetesen regisztrált az Ügyfélkapun, a www.diakhiteldirekt.hu weboldalon a „Belépés Ügyfélkapu azonosítóval” menüpontot kiválasztva is regisztrálhat. Ebben az esetben a Központi Azonosítási Ügynökön felületére irányítjuk, ahol a belépést követően tudja megadni a kívánt felhasználónevet.