magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Még nincs meg a nyelvvizsgád a diplomádhoz?

Akkor segíthet a
NYELVTANULÁSI DIÁKHITEL!

A Nyelvtanulási Diákhitel célja, hogy a diploma megszerzése érdekében kedvező anyagi forrást biztosítson a szükséges nyelvtanuláshoz.

Ki veheti fel?

Felveheted a Nyelvtanulási Diákhitelt, ha felsőoktatási hallgatóként még nem rendelkezel a diplomád megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával vagy nyelvvizsgákkal, függetlenül attól, hogy hallgatói jogviszonyod aktív vagy passzív, de akkor is élhetsz a lehetőséggel, ha tanulmányaidat már befejezted azonban nyelvvizsga hiányában a diplomádat még nem kaptad meg.

Milyen nyelvek tanulására kérhető?

A Nyelvtanulási Diákhitel bármely nyelvre felvehető, amely a diplomaszerzésedhez szükséges.

Mekkora összeg vehető fel?

A legkisebb felvehető összeg 100 ezer Ft, ezen felül 50 ezer forintonként emelkedve legfeljebb 500 ezer Ft lehet az általad megigényelt hitel.

Mennyi a kamata?

Az idegennyelvek többségénél* sikeres nyelvvizsga letételét követően a hitel kamata 0% lesz. Ezt megelőzően a kamat mértéke megegyezik a Diákhitel1 kamatával.

Hogyan lehet igényelni?

Kattints a www.diakhitel.hu oldalon a NYELVTANULÁSI DIÁKHITEL IGÉNYLÉS gombra, töltsd ki a Hiteligénylési adatlapot, majd nyomtasd ki. Ezt követően be kell szerezned a hallgatói jogviszony igazolásodat a felsőoktatási intézményedtől. A kitöltött adatlapot és a hallgatói jogviszony igazolást leadhatod egyes Diákhitel partner intézményben vagy személyesen ügyfélszolgálatunkon. Ezután a Diákhitel Központ Zrt. a beérkezett dokumentumokat feldolgozza és folyósítja bankszámládra a hitelt.

Hogyan lehet törleszteni?

Igényléskor megválaszthatod a futamidőt! Ez legalább 1 és legfeljebb 5 év lehet, további segítség, hogy a hitel felvételét követő egy évben törlesztési kötelezettséged még nincsen.

* Támogatott nyelvek

A támogatott nyelvek meghatározása külön jogszabályon alapul:az első sikeres nyelvvizsga és az emelt szintű idegen nyelvből tett emelt szintű érettségi vizsga díjához nyújtott támogatás azok a nyelvekhez jár, amelyekhez a nyelvvizsgadíj visszatérítése igényelhető:

angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn,