magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
A Diákhitelről egyszerűen

A TANULÁS MINDIG JÓ BEFEKTETÉS. BÁRMI LEHETSZ, MI TÁMOGATJUK!

Hétköznapi megélhetésedhez szeretnél anyagi segítséget? Akkor a szabad felhasználású Diákhitel1-re van szükséged. Ha az önköltséged díját finanszíroznád, akkor pedig a Diákhitel2 nyújt számodra tökéletes megoldást. Válaszd a legkedvezőbb pénzügyi segítséget és váltsd valóra terveidet a diákhitellel.

A diákhitelek összehasonlítása táblázatban

Amit minden hitelfelvevőnek érdemes tudnia!

Igényelj Diákhitel1-et vagy Diákhitel2-t akár mobilról is!

Diákhitel1 - szabad felhasználásra

 

 

Felvehetem?

A szabad felhasználású Diákhitel1 képzési formától függetlenül elérhető minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, 45 év alatti diáknak.

Hogyan tudok elektronikus alairassal diakhitelt igenyelni?

Mekkora összeget igényelhetek?

2020. augusztus 15-től a szabad felhasználású Diákhitel1 esetében akár 150 000 forintot is igényelhetsz havonta. Így akár 1 500 000 forint rendkívül kedvező kamatozású diákhitelt tudsz felvenni.

Mire költhetem el?

A szabad felhasználású Diákhitel1 bármire elkölthető.

Hogyan kapom meg a pénzt?

Átutalással érkezik a számládra. Ha szeretnéd, havonta folyósítjuk, de ha Neked kényelmesebb, akkor szemeszterenként egy összegben is megkaphatod.

Mekkora a kölcsön kamata?

A kamat mértékét félévente határozza meg a Diákhitel Központ, jelenleg rekord alacsony értékű, 1,99%, mely a többi szabad felhasználású banki hitellel összehasonlítva rendkívül kedvező konstrukciót jelent.

A Diákhitel hosszú távú pénzügyi elköteleződés. Mielőtt felvennéd tájékozódj alaposan, különös tekintettel a kockázatokra.

Mikor és mennyit kell törlesztenem?

A törlesztést csak a hallgatói jogviszony megszűnését követően (de legkésőbb 45 éves korban) kell megkezdened, a havi törlesztő részlet nagysága a jövedelmedhez igazodik. A Kormány családvédelmi programjának köszönhetően a hitelfelvételt követően született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születésével az édesanyák teljes tartozását elengedjük.

Tudom befolyásolni azt, hogy mikor mennyit fizetek vissza?

A visszafizetési konstrukció rendkívül rugalmas. A hitel törlesztésekor a kötelező törlesztő részleten felül bármikor, bármilyen összegben, díjmentesen előtörleszthetsz, így elkerülheted, hogy felhalmozódjon tartozásod. A visszafizetések átlagos ideje 7 év!

Körülbelül milyen törlesztési idővel számolhatok?

Példa: Ha öt hónapon át havi 50 ezer forint Diákhitel1-et veszek fel egy félévben, azt a kamatokkal a tanulmányok végétől kezdődően 150 000 forintos jövedelem és 9 000 forintos törlesztőrészletek befizetése mellett 2,7 év alatt fizetem vissza.

Hogyan tudom felvenni?

Mind a szabad, mind a kötött felhasználású diákhitel igénylése rendkívül egyszerű. Így, ha van Ügyfélkapus elérésed, Diákhitel Direktből vagy Neptunból a hiteligénylésedet személyes megjelenés nélkül elektronikus aláírással is benyújthatod, de személyesen is intézheted az igénylést.

Infovideó a Diákhitelek igényléséről

Diákhitel2 - felsőoktatási képzési költségre

 

Felvehetem?

Diákhitel2-ből a képzésed költségét fedezheted, kizárólag önköltséges, 45 év alatti, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistaként vagy főiskolásként.

Hogyan tudok elektronikus alairassal diakhitelt igenyelni?

Mekkora összeget igényelhetek?

Az adott félévi Diákhitel2 összege az adott képzésre meghirdetett önköltségi díjjal egyenlő.

Mire költhetem el?

A Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható. Azonban, ahol az intézmény külön térítési díjat számol fel az idegen nyelven történő oktatásért, az önköltséges hallgatók Diákhitel2-ből is fizethetik azt.

Hogyan kapom meg a pénzt?

A Diákhitel Központ az igényelt összeget közvetlenül a felsőoktatási intézményeknek utalja, így az valóban a képzés finanszírozását szolgálja.

Figyelem! A Diákhitel Központ a magyarországi felsőoktatási intézményekkel kötött megállapodásai okán azok a hallgatók, akiknek a Diákhitel2 legelső október 15-i folyósításáig már rendezniük kell a költségtérítésük legalább egy részét, biztonságban megkezdhetik tanulmányaikat. A Neptun pénzügyi moduljában történő nyolcjegyű szerződésszám rögzítése esetén, a tanulmányi rendszer rögzíti a Diákhitel2 későbbi érkezését, és engedélyezi a további, beiratkozással, tantárgyfelvétellel kapcsolatos műveleteket.

Mekkora a kölcsön kamata?

A Diákhitel2 kamata az állami kamattámogatásnak köszönhetően 0%.Hasonlítsd össze a diákhiteleket!

A Diákhitel1 és a Diákhitel2 összehasonlítása


Számold ki egyszerűen, hogy szükséged lehet-e diákhitelre?

Pénzügyi tájoló kalkulátor


Mikor és mennyit kell törlesztenem?

A törlesztést csak a hallgatói jogviszony megszűnését követően (de legkésőbb 45 éves korban) kell megkezdened, a havi törlesztő részlet nagysága a jövedelmedhez igazodik. A Kormány családvédelmi programjának köszönhetően a hitelfelvételt követően született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születésével az édesanyák teljes tartozását elengedjük.

Tudom befolyásolni azt, hogy mikor mennyit fizetek vissza?

A visszafizetési konstrukció rendkívül rugalmas. A hitel törlesztésekor a kötelező törlesztő részleten felül bármikor, bármilyen összegben, díjmentesen előtörleszthetsz, így elkerülheted, hogy felhalmozódjon tartozásod. A visszafizetések átlagos ideje 7 év!

Körülbelül milyen törlesztési idővel számolhatok?

Hogyan tudom felvenni?

Mind a szabad, mind a kötött felhasználású diákhitel igénylése rendkívül egyszerű. Így, ha van Ügyfélkapus elérésed, Diákhitel Direktből vagy Neptunból a hiteligénylésedet személyes megjelenés nélkül elektronikus aláírással is benyújthatod, de személyesen is intézheted az igénylést.

Infovideó a Diákhitelek igényléséről

Diákhitel Plusz - kamat nélkül, szabadon

DIÁKHITEL PLUSZ - hallgatóknak
Kamatmentes segítség a válsághelyzetben

Szűkültek a munkalehetőségeid vagy esetleg a családodnak nehezebb finanszírozni a tanulmányaidat? A Diákhitel Plusz célja ezen a problémán segíteni, annak érdekében, hogy továbbra is a tanulmányaidra tudj koncentrálni.

Mi az a Diákhitel Plusz?
A Diákhitel Plusz egy 2020. május 1. – 2020. december 31. között elérhető, államilag támogatott, kamatmentes, teljesen szabad felhasználású hitellehetőség.

Ki veheti fel?
Ha van aktív hallgatói jogviszonyod, akkor gond nélkül, bármikor igényelheted, amennyiben 18 éves elmúltál, de az 55. életévedet még nem töltötted be. Azonban, ha lejárt hiteltartozású diákhitellel rendelkezel, akkor sajnos nem vagy jogosult az új hiteltermék felvételére.

Van már diákhiteled?
Nem baj! A Diákhitel Plusznál nem akadály, ha már rendelkezel Diákhitel1 és Diákhitel2 szerződéssel, még akkor sem, ha idén igényeltél nálunk hitelt.

Mekkora összeg vehető fel?
A legkisebb felvehető összeg 100 000 forint, a legmagasabb pedig 500 000 forint lehet. A pontos értéket Te határozod meg, az összeget pedig a bankszámládra utaljuk.

Meddig igényelhetem?
2020. május 1. – 2020. december 31. között bármikor tudod igényelni.

Mennyi a kamata?
Az állami kamattámogatásnak köszönhetően, az új hitelt kamatmentesen veheted fel, és ez a teljes futamidő alatt változatlanul így marad.

Hogyan lehet igényelni?
2020. május 1-től a www.diakhitel.hu oldalon éred el azt a felületet, ahol ki tudod majd tölteni a Hiteligénylési adatlapot és a fennálló aktív hallgatói jogviszonyodról szóló Nyilatkozatot. A kitöltött adatlapot, a kölcsönszerződést és a Nyilatkozatot személyesen adhatod le a kijelölt Diákhitel PartnerPontokon. Ezután a Diákhitel Központ a beérkezett dokumentumokat ellenőrzi és a jogosultsági feltételek teljesítését követően, napokon belül folyósítja bankszámládra a hitelt.

Hogyan lehet törleszteni?
Igényléskor a futamidőt 1 és 5 év között Te választhatod meg, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdened. Előtörleszteni és végtörleszteni bármikor, díjmentesen tudsz, továbbá a gyermekvállaláshoz kapcsolódó családi kedvezmények a Diákhitel Plusz esetében is elérhetők. Ennek értelmében a hitelfelvétel után született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születését követően pedig az édesanyák teljes tartozását elengedjük.

Mekkora összeget vehetek fel?
A Diákhitel Plusz legkisebb felvehető összege 100 000 Ft, legmagasabb összege pedig a felsőoktatásban részt vevők számára 500 000 Ft, a felnőttképzésben részt vevők számára 1 200 000 Ft. A hitel összegét Te választod meg, egyetlen feltétel, hogy a minimum összeget elérő, de a maximum összeget meg nem haladó hitelösszegnek 100 ezerrel oszthatónak kell lennie.

Mennyi idő alatt kell visszafizetni a Diákhitel Pluszt?
A hitel futamidejét is Te választod meg: legalább 2 év és legfeljebb 6 év lehet. Ebben benne van az 1 éves türelmi időszak, azaz a hitel felvételét követő egy évben törlesztési kötelezettség nincs, csak azt követően indul meg a választott futamidő alapján fennmaradó – 1 és 5 év közötti időtartamú – törlesztési időszak.

Mekkora a Diákhitel Plusz törlesztőrészlete?
Mivel a hitel a futamidő végéig kamatmentes, a havi törlesztőrészlet összege csak a választott hitelösszegtől és a futamidőtől függ. Ez alapján a törlesztőrészletek a következőképpen alakulnak:

További részletek a honlapon