magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Mire használható és ki veheti fel a Diákhitel Pluszt?

A Diákhitel Plusz célja, hogy a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben szabad felhasználású, kamatmentes hitellel segítsen azoknak a tanulóknak, akik az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghatározott felnőttképzésekben szeretnének részt venni.

A képzésben való részvétel egyik feltétele egy ingyenes 8 hetes online kurzus elvégzése, mely biztosítja az alapvető digitális készségek megszerzését és a programozás alapjainak elsajátítását. Erről a kurzusról bővebben az alábbi helyeken tájékozódhat:

Vállalkozói információ
Újratervezési program

Az ingyenes 8 hetes online kurzus jelentkezési határideje 2020. május 22. Ez a kurzus záróvizsgával zárul, melynek sikeres teljesítése elengedhetetlen, hogy Ön a későbbiekben 100%-os állami támogatással tanulhasson tovább a programban elérhető IT kurzusok (struktúraváltó felnőttképzés) egyikén és emellett lehetősége legyen felvenni a Diákhitel Pluszt.

A struktúraváltó felnőttképzés IT kurzusairól bővebb felvilágosítás hamarosan az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) honlapján lesz elérhető, kérjük kísérje azt figyelemmel.

További részleteket itt talál

Diákhitel Plusz: azon termékünk, amelyet a szabad felhasználású diákhitel vagy kötött felhasználású diákhitel igénybevételére jogosult hallgatók, vagy a felnőttképzésben részt vevők az Innovációs és Technológiai Minisztérium által meghatározott tanulmányaik folytatásával kapcsolatban felmerülő, a koronavírus járvánnyal összefüggésben átmenetileg megnövekedett költségeik finanszírozása céljából vehetnek igénybe.

Továbbá Diákhitel Plusz felvételére az jogosult, aki:

  • magyar állampolgár, vagy
  • menekültként elismert, vagy
  • letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik, vagy
  • a Rendeletben meghatározott jogcímen* Magyarországon szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik,

és

  • lakóhelyét a személyi adat- és lakcímnyilvántartásba bejelentette,
  • Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett, forint alapú számlával rendelkezik, és ezen számla számát folyósítás fogadása céljából a Diákhitel Központ részére közölte,
  • nem rendelkezik korábban kötött és fennálló Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződéssel,
  • nem rendelkezik korábban kötött, de megszűnt Diákhitel 1, Diákhitel 2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződésből eredő hallgatói hiteltartozással,
  • nem részesült korábban Diákhitel 1, Diákhitel 2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel tartozása vonatkozásában egészségkárosodás bekövetkezése alapján tartozás elengedési kedvezményben

Akit a bíróság jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és szabadságvesztését még nem hajtották végre, vagy annak végrehajthatósága még nem szűnt meg, kivéve, ha a bíróság az elítéltet feltételes szabadságra bocsátotta, az nem veheti fel a Diákhitel Pluszt.