magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Diákhitel Plusz

DIÁKHITEL PLUSZ
Kamatmentes segítség a válsághelyzetben

Szűkültek a munkalehetőségeid vagy esetleg a családodnak nehezebb finanszírozni a tanulmányaidat? A Diákhitel Plusz célja, hogy a jelenlegi válsághelyzetben szabad felhasználású, kamatmentes hitellel segítsen annak érdekében, hogy továbbra is a tanulmányaidra tudj koncentrálni.

Diákhitel Plusz – felsőoktatási hallgatóknak

Mi az a Diákhitel Plusz?
A Diákhitel Plusz egy 2020. május 1. – 2020. december 31. között elérhető, államilag támogatott, kamatmentes, teljesen szabad felhasználású hitellehetőség.

Ki veheti fel?
Ha van aktív hallgatói jogviszonyod, akkor gond nélkül, bármikor igényelheted, amennyiben 18 éves elmúltál, de az 55. életévedet még nem töltötted be. Azonban, ha lejárt hiteltartozású diákhitellel rendelkezel, akkor sajnos nem vagy jogosult az új hiteltermék felvételére.

Van már diákhiteled?
Nem baj! A Diákhitel Plusznál nem akadály, ha már rendelkezel Diákhitel1 és Diákhitel2 szerződéssel, még akkor sem, ha idén igényeltél nálunk hitelt.

Mekkora összeg vehető fel?
A legkisebb felvehető összeg 100 000 forint, a legmagasabb pedig 500 000 forint lehet. A pontos értéket Te határozod meg, az összeget pedig a bankszámládra utaljuk.

Meddig igényelhetem?
2020. május 1. – 2020. december 31. között bármikor tudod igényelni.

Mennyi a kamata?
Az állami kamattámogatásnak köszönhetően, az új hitelt kamatmentesen veheted fel, és ez a teljes futamidő alatt változatlanul így marad.

Hogyan lehet igényelni?
2020. május 1-től a www.diakhitel.hu oldalon éred el azt a felületet, ahol ki tudod majd tölteni a Hiteligénylési adatlapot és a fennálló aktív hallgatói jogviszonyodról szóló Nyilatkozatot (nincs szükség a felsőoktatási/felnőttképző intézmény által kiállított jogviszonyigazolásra, csak a Nyilatkozatra, amit az adatok kitöltését követően kapsz meg). A kitöltött adatlapot, a kölcsönszerződést és a Nyilatkozatot személyesen adhatod le a kijelölt Diákhitel PartnerPontokon. Ezután a Diákhitel Központ a beérkezett dokumentumokat ellenőrzi és a jogosultsági feltételek teljesítését követően, napokon belül folyósítja bankszámládra a hitelt.

Hogyan lehet törleszteni?
Igényléskor a futamidőt 1 és 5 év között Te választhatod meg, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdened. Előtörleszteni és végtörleszteni bármikor, díjmentesen tudsz, továbbá a gyermekvállaláshoz kapcsolódó családi kedvezmények a Diákhitel Plusz esetében is elérhetők. Ennek értelmében a 2020. május 1-je után született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születését követően pedig az édesanyák teljes tartozását elengedjük.

További részletek a Diákhitel Pluszról >>

 

Diákhitel Plusz – felnőttképzésben résztvevőknek

Mi az a Diákhitel Plusz?
A Diákhitel Plusz a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben igénybe vehető szabad felhasználású, kamatmentes hitel. Célja, hogy segítsen azoknak a tanulóknak, akik az ingyenes 8 hetes informatikai online kurzus elvégzését követően sikeres záróvizsgát tettek és ezután tovább tanulnak az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által meghatározott IT kurzusok (struktúraváltó felnőttképzés) egyikén.

Ki veheti fel?
Amennyiben Ön sikeres záróvizsgát tett az alapvető digitális készségek megszerzését és a programozás alapjainak elsajátítását biztosító ingyenes 8 hetes online kurzuson, úgy lehetősége nyílik jelentkezni a várhatóan augusztusban induló struktúraváltó felnőttképzésekre. A struktúraváltó képzésekkel kapcsolatos részletes információkat az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fogja nyilvánosságra hozni. A Diákhitel Plusz a struktúraváltó felnőttképzéshez kapcsolódóan lesz elérhető.

Mekkora összeg vehető fel?
A legkisebb felvehető összeg 100 000 forint, a legmagasabb pedig 1 200 000 forint lehet. A pontos értéket Ön határozza meg, az összeget pedig a bankszámlájára utaljuk.

Meddig igényelhetem?
Amint sikeresen letette a 8 hetes online kurzuson a záróvizsgát és ezt követően beiratkozott a struktúraváltó felnőttképzés IT kurzusára, megnyílik a lehetősége Diákhitel Plusz igénylésére. A hiteligénylés időpontja nincs tanulmányi félévhez vagy más egyéb dátumhoz kötve, mindössze arra kell figyelni, hogy a Diákhitel Plusz csak idén igényelhető, azaz az igénylés végső határideje 2020. december 31.

Mennyi a kamata?
Az állami kamattámogatásnak köszönhetően, az új hitelt kamatmentesen veheti fel, és ez a teljes futamidő alatt változatlanul így marad.

Hogyan lehet törleszteni?
Igényléskor a futamidőt 1 és 5 év között Ön választhatja meg, a törlesztést pedig csak egy éves türelmi időszak után kell megkezdenie. Előtörleszteni és végtörleszteni bármikor, díjmentesen tud, továbbá a gyermekvállaláshoz kapcsolódó családi kedvezmények a Diákhitel Plusz esetében is elérhetők. Ennek értelmében a 2020. május 1-je után született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születését követően pedig az édesanyák teljes tartozását elengedjük.

További részletek a Diákhitel Pluszról >>