magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Hogyan igényelhető a Diákhitel Plusz?

Honlapunkon (www.diakhitel.hu) kattints a narancssárga színű, DIÁKHITEL PLUSZ IGÉNYLÉS gombra vagy látogass el a diakhitelplusz.diakhiteldirekt.hu címre, töltsd ki a Hiteligénylési adatlapot és a fennálló aktív Hallgatói jogviszonyról szóló Nyilatkozatot, majd nyomtasd ki 2 példányban.

Fontos! A leadáskor nincs szükség a felsőoktatási intézmény által kiállított jogviszonyigazolásra (TO igazolásra), azonban a Hiteligénylési adatlaphoz mellékelned kell az aktív hallgatói jogviszony, illetve felnőttképzési jogviszony fennállásáról szóló Nyilatkozatot, amit az adatok kitöltését követően kapsz meg!

A kitöltött Hiteligénylési adatlapot, Kölcsönszerződést és az aktív Hallgatói jogviszonyról szóló Nyilatkozatot a Diákhitel dokumentumok átvételére jogosult Diákhitel PartnerPontok egyikén add le. A kitöltött dokumentumot személyesen kell benyújtanod a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán vagy az együttműködő PartnerPontok egyikén. Fontos, hogy a Hiteligénylési adatlapot, az aktív hallgatói/tanulói jogviszonyról szóló Nyilatkozatot és a Kölcsönszerződést kizárólag a leadóhelyen, személyi adataid ellenőrzését követően, az átvevő munkatárs előtt írhatod alá.

Ezután a Diákhitel Központ Zrt. a beérkezett dokumentumokat feldolgozza és ellenőrzi, majd – amennyiben a dokumentumokban szereplő adatok megfelelőek – folyósítja a hitelt. 

A Diákhitel PartnerPontok elérhetőségét itt találod