magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Kamatmentes hitellehetőség a struktúraváltó informatikai képzésben résztvevők számára

DIÁKHITEL PLUSZ

Sikeresen elvégezted a 8 hetes informatikai alapozó képzést és kompetenciáid alapján bekerültél a program résztvevői közé, de nem tudod, miből finanszírozd a tanfolyam alatt a mindennapi kiadásaidat? A Diákhitel Plusz célja ezen a problémán segíteni, annak érdekében, hogy továbbra is csak a tanulmányodra és az általad választott képzés elvégzésére koncentrálhass.

Mi az a Diákhitel Plusz?

A Diákhitel Plusz egy 2020. december 31-ig elérhető, államilag támogatott, kamatmentes, teljesen szabad felhasználású hitellehetőség.

Milyen képzésekre vehető fel?

A Diákhitel Plusz a felnőttképzésben az állami informatikusképzés keretében megvalósuló alábbi struktúraváltó képzésekre vehető fel:

  • Frontend fejlesztés
  • Rendszerüzemeltető
  • Java backend fejlesztő
  • Tesztelő

A képzéseket végző cégek: Codecool, GreenFox Academy, QTC (Progmasters), Training 360.

Ki veheti fel?

Ha bekerültél a struktúraváltó képzés résztvevői közé, 18 éves elmúltál, de az 55. életévedet még nem töltötted be, valamint szerződést kötöttél a négy képző intézmény bármelyikével, akkor 2020. december 31-ig bármikor igényelheted a Diákhitel Pluszt[1]

Mekkora összeg vehető fel?

A legkisebb felvehető összeg 100 000 forint, a legmagasabb pedig 1 200 000 forint lehet. A pontos értéket Te határozod meg, az összeget pedig a bankszámládra utaljuk.

Meddig igényelhetem?

A Diákhitel Pluszt 2020. december 31-ig tudod igényelni.

Mennyi a kamata?

Az állami kamattámogatásnak köszönhetően, az új hitelt kamatmentesen veheted fel, és ez a teljes futamidő alatt változatlanul így marad.

Hogyan lehet igényelni?

diakhitelplusz.diakhiteldirekt.hu oldalon éred el azt a felületet, ahol ki tudod majd tölteni a Hiteligénylési adatlapot és a képzésben történő részvételedről szóló nyilatkozatot. A kitöltött adatlapot, a kölcsönszerződést és a nyilatkozatot személyesen add le a képző intézményben vagy PartnerPontjaink valamelyikén. A Diákhitel Központ az általad megadott adatok egyeztetését követően, napokon belül folyósítja számodra a hitelt.

Hogyan lehet törleszteni?

Igényléskor a törlesztési futamidőt 1 és 5 év között Te választhatod meg, a törlesztést pedig csak a hitel folyósítását követő egy éves türelmi időszak után kell megkezdened. Előtörleszteni és végtörleszteni bármikor díjmentesen tudsz, továbbá a gyermekvállaláshoz kapcsolódó családi kedvezmények a Diákhitel Plusz esetében is elérhetők. Ennek értelmében a hiteligénylést követően született 2. gyermek után a tartozás felét, a 3. gyermek születését követően pedig az édesanyák teljes tartozását elengedjük.

 

[1] Kivételt képez ez alól, az ha bármelyik diákhitel szerződéseden lejárt tartozást tartunk nyilván, vagy élő Nyelvtanulási Diákhitel szerződéssel rendelkezel.