magyar | english
Diákhitel Direkt regisztráció
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Legújabb SKIP magazin
SKIP magazin
Az engedményezés menete

Nézzük az engedményezés egyszerű és hatékony menetét!

1. Ha még nincs Diákhitele, akkor indítsa el az igénylési folyamatot ügyintéző partnereink hálózatának bármely leadóhelyén. (Látogassa meg a Leadóhelyek című aloldalt!) Az igénylés módjáról további részleteket a honlap Hogyan juthat hozzá? című fejezetében talál.

2. A Diákhitel szerződés megkötését, érvénybe lépését követően nyomtassa ki az engedményezési űrlapot a Neptun/ETR honlapról, vagy a Diákhitel Direktből.

3. Töltse ki az engedményezési űrlapot és adja le a tanulmányi ügyekkel foglalkozó hivatalban (szeptember 15-ig, ill. február 15-ig). Az űrlapot a tanulmányi előadó ellenőrzi és mindketten aláírják. A dokumentum három példányban készül, melyből egy az Öné, egy a felsőoktatási intézményt, egy pedig a Diákhitel Központot illeti.

4. Ha új Diákhitel-igénylőként kéri az engedményezést, akkor a Diákhitel Központ gyors ellenőrzés után visszajelez az Ön felsőoktatási intézményének, hogy Ön jogosult -e Diákhitelre. Ha már rendelkezik Diákhitel-szerződéssel (már kapott korábban is Diákhitelt), és az engedményezési adatlapja helyesen van kitöltve, akkor a féléves első utalással (március 14-én, illetve október 15-én) az intézmény számlájára utaljuk az engedményezett összeget. Az utalás egyediségét azonosító kóddal biztosítjuk, melyet az átutaláskor és a visszaigazoláskor is feltüntetünk.

5. Ha a féléves hitelösszeg magasabb az engedményezett összegnél, akkor a különbözetet az engedményezés teljesítésével egyidejűleg az Ön bankszámlájára utaljuk.

6. A Diákhitel Központ által átutalt összeget októberben illetve márciusban költségtérítésként jóváírja az intézmény. Eddig az időpontig az intézmény megelőlegezi a beiratkozott hallgatói státuszt.

Figyelem!

Ha a hallgató – erre vonatkozó nyilatkozata ellenére – mégsem jogosult Diákhitelre, akkor az intézmény élhet a Felsőoktatási Törvényben biztosított jogával, és fizetési hátralék miatt megszüntetheti a hallgatói jogviszonyt.