magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Nyelvtanulási diákhitel

A Nyelvtanulási Diákhitel termékünk értékesítése jogszabályi rendelkezés alapján* április 30-án megszűnt, a felvett Nyelvtanulási Diákhitelek automatikusan átalakulnak kamatmentes Diákhitel Plusz hitellé. 

FONTOS! Hiteleddel kapcsolatos nyomtatványokat, adatmódosítási lehetőségeket, illetve hó végi egyenlegközlődet a Diákhitel Plusz oldalon találsz.

*96/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet

A felvett Nyelvtanulási Diákhiteled 2020. május 1-től a jogszabálynak megfelelően automatikusan Diákhitel Pluszra módosult, melyről ajánlott levélben már tájékoztattunk. A korábbi 1,99%-os hitelkamat 0%-ra csökkent és ez a kamatmentesség a futamidő végéig meg is marad. Ez egyben azt is jelenti, hogy a törlesztőrészleted (amennyiben nem történik előtörlesztés) a futamidő végéig változatlan marad. Szerződésed további feltételei sem változtak, azaz:

  • futamidőd változatlan maradt. Ezt a hiteligényléskor Te választottad meg, ennek a módosítására nincs lehetőség. Ha rövidebb idő alatt szeretnéd hiteledet visszafizetni, akkor díjmentesen elő- vagy végtörlesztheted azt,
  • törlesztőrészletedet a türelmi időszak letelte után minden hónap 12. napjáig kell teljesítened. A türelmi időszak végén, a törlesztési időszak megkezdése előtt írásos törlesztési értesítőt küldünk, mely tartalmazza a fizetendő részlet pontos összegét is,
  • a törlesztés szüneteltetésére ennél a konstrukciónál sincs lehetőség,
  • ha időközben nyelvvizsgát szereztél, nem kell számunkra a Bizonyítványt beküldeni, hiszen egyrészt a jelenlegi hiteled már szabadfelhasználású, másrészt automatikusan 0%-os kamatozásúvá vált, függetlenül a nyelvvizsga megszerzésétől.