magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Milyen nyelvek tanulására vehető fel a Nyelvtanulási Diákhitel?

A Nyelvtanulási Diákhitel bármely nyelvre felvehető, amely a diplomaszerzésedhez szükséges. Ha pedig sikeresen nyelvvizsgázol az ún. támogatott nyelvek valamelyikéből (angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz…), hiteled kamatmentessé válik.

További részleteket itt találsz

A jogszabály a hitel felvételéhez illetve folyósításához kapcsolódóan idegen nyelveket nem nevesít és nem zár ki, az igénybevételre jogosult hallgató – jogi felelősségének tudatában – nyilatkozik arról, hogy milyen, a diploma megszerzéséhez szükséges nyelv tanulására fordítja a hitelt.

 A jogszabály viszont nevesíti a támogatott nyelveket, azaz azokat a nyelveket, amelyekhez tartozó sikeres nyelvvizsga esetén a hitelfelvevő kamattámogatásra jogosult.

A támogatott nyelvek meghatározása külön jogszabályon alapul: az első sikeres nyelvvizsga és az emelt szintű idegen nyelvből tett emelt szintű érettségi vizsga díjához nyújtott támogatásról szóló 503/2017. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján azok a nyelvek, melyekhez a nyelvvizsgadíj visszatérítése igényelhető (angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, bolgár, görög, horvát, lengyel, örmény, roma/cigány (romani, illetve beás), román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn).