magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Mire szolgál és ki veheti fel a Nyelvtanulási Diákhitelt?

 A Nyelvtanulási Diákhitel célja, hogy elsajátíthass egy idegen nyelvet és diplomád megszerzése érdekében hozzá megszerezd a nyelvvizsgát is.

 Ha felsőoktatási hallgatóként még nem rendelkezel a diplomád megszerzéséhez szükséges nyelvvizsgával vagy nyelvvizsgákkal, felveheted a Nyelvtanulási Diákhitelt függetlenült attól, hogy hallgatói jogviszonyod aktív vagy passzív. Akkor is elérhető számodra ez a konstrukció, ha felsőfokú tanulmányaidat befejezted, de nyelvvizsga hiányában nem kaphattál diplomát ugyanakkor amennyiben ezt a feltételt teljesíted még jogosult vagy diplomaszerzésre.

 Továbbá fontos feltétel még, hogy saját névre szóló bankszámlával rendelkezz és ne legyen semmilyen, a Diákhitel Központ felé fennálló lejárt hallgatói hiteltartozásod (korábban kötött Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel).

További részleteket itt találsz

A Nyelvtanulási Diákhitel a hallgatói hitel azon része, amely idegennyelv-tanulás és nyelvvizsga bizonyítványszerzés céljából vehető igénybe.

 Nyelvtanulási Diákhitelt azok az aktív vagy passzív jogviszonyú illetve záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában oklevéllel nem rendelkező hallgatók vehetnek fel, akiknek a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvből vagy nyelvekből még nincs nyelvvizsgája, vagy meglévő nyelvvizsga esetén a nyelvvizsga szintje nem elegendő a diploma megszerzéséhez.

 Továbbá Nyelvtanulási Diákhitel felvételére az a fenti feltételnek megfelelő hallgató jogosult, aki:

  • magyar állampolgár, vagy
  • menekültként elismert, vagy
  • letelepedési vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezik, vagy
  • a Rendeletben meghatározott jogcímen* Magyarországon szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkezik,

és

  • lakóhelyét a személyi adat- és lakcímnyilvántartásba bejelentette,
  • Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett, saját névre szóló számlával rendelkezik, és ezen számla számát folyósítás fogadása céljából a Diákhitel Központ részére közölte,
  • nem rendelkezik korábban kötött és fennálló Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződéssel,
  • nem rendelkezik korábban kötött, de megszűnt Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel hitelszerződésből eredő hallgatói hiteltartozással,
  • nem részesült korábban Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel tartozása vonatkozásában egészségkárosodás bekövetkezése alapján tartozás elengedési kedvezményben

 Nem kezdeményezheti a Nyelvtanulási Diákhitel felvételét az, akit a bíróság jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és szabadságvesztését még nem hajtották végre, vagy annak végrehajthatósága még nem szűnt meg, kivéve, ha a bíróság az elítéltet feltételes szabadságra bocsátotta.