magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Nyelvtanulási Diákhitel jellemzői
Mikor igényelhetem a Nyelvtanulási Diákhitelt?

2019 október 1-től bármikor, a hiteligénylés nincs sem tanulmányi félévhez, sem más időbeli feltételhez kötve.

Hányszor igényelhetem a Nyelvtanulási Diákhitelt?

Az előírt nyelvvizsga megszerzéséig a jogosultsági időszak alatt többször is, de ennek további feltétele, hogy a korábban felvett Nyelvtanulási Diákhiteled már visszafizetésre került.

Mekkora összeget vehetek fel?

A Nyelvtanulási Diákhitel legkisebb felvehető összege 100 000 Ft, legmagasabb összege pedig 500 000 Ft. A hitel összegét Te választod meg, egyetlen feltétel, hogy a minimum összeget elérő, de a maximum összeget meg nem haladó hitelösszegnek 50 ezerrel oszthatónak kell lennie, azaz 100 000, 150 000, 200 000, 250 000, 300 000, 350 000, 400 000, 450 000  és 500 000  forintot tudsz igényelni.

Előfordulhat-e, hogy nem a kért összeget folyósítják?

Nem. Amennyiben fennáll a jogosultság a Nyelvtanulási Diákhitel igénybe vételére, a Diákhitel Központ Zrt. az igényelt összeget folyósítja. A folyósítás pedig mindig egyösszegben, az általad megadott, saját bankszámlaszámodra történik.

Milyen költségekkel jár a Nyelvtanulási Diákhitel felvétele?

A hitel igénylése és felvétele teljesen díjmentes. A Diákhitel Központ Zrt. semmilyen költséget nem számít fel sem a Nyelvtanulási Diákhitel folyósítása előtt, sem azután és különböző szolgáltatásokba rejtett költségek sincsenek.

Mennyi idő alatt kell visszafizetni a Nyelvtanulási Diákhitelt?

A hitel futamidejét is Te választod meg: legalább 2 év és legfeljebb 6 év lehet. Ebben benne van az 1 éves türelmi időszak, azaz a hitel felvételét követő egy évben törlesztési kötelezettség nincs, csak azt követően indul meg a választott futamidő alapján fennmaradó – 1 és 5 év közötti időtartamú – törlesztési időszak.

A futamidő módosítására a hiteligénylést követően már nincs lehetőséged.

Mekkora a Nyelvtanulási Diákhitel kamata?

A kamat mértéke 2021. december 31-ig megegyezik a Diákhitel1 kamatával, azaz jelenleg mindössze 1,99%. Támogatott nyelvből történő sikeres nyelvvizsga esetén annak bejelentése napjától válik a hiteled kamatmentessé.

A Nyelvtanulási Diákhitel változó kamatozású hitel, a kamatmérték féléves kamatperiódusokban kerül meghatározásra  (a féléves kamatperiódus minden évben január 1-től június 30-ig és július 1-től december 31-ig tart).

Mekkora a Nyelvtanulási Diákhitel törlesztőrészlete?

A törlesztőrészlet a választott összegtől és futamidőtől, valamint a kamat nagyságától függ.

Jelenlegi kondíciók alapján a következő:

 

 

Családtámogatási kedvezmény

A Nyelvtanulási Diákhitellel rendelkező hölgyek számára a 2020. január 1-jétől született második gyermek után a meglévő diákhitele felét, a harmadik gyermek érkezését követően pedig a fennálló teljes diákhitel tartozását elengedésre kerül.

Mikor kell a Nyelvtanulási Diákhitelt törlesztenem?

A hitel felvételét követő egy év türelmi időszak alatt törlesztési kötelezettség nincsen. Ennek lejárta után kell megkezdeni a törlesztést és minden hónap 12-ig átutalni a törlesztőrészletet a Diákhitel Központ Zrt. 10032000-01800188 számlaszámára. A törlesztés megkezdése előtt a törlesztőrészlet összegéről a Diákhitel Központ Zrt. Törlesztési értesítőt küld.

Mi történik, ha elmulasztom a törlesztést?

Ha késve érkezik be számlánkra a kötelező törlesztőrészlet, vagy elmarad a befizetés, akkor a hátralék összegére késedelmi kamatot számítunk fel. A késedelmi kamat növeli a tartozást, így a következő kamatperiódus kezdetén a nagyobb tartozás miatt nőhet a törlesztőrészlet.

Üzletszabályzatunk értelmében kötelességünk azonnali hatállyal felmondani a hitelszerződést, ha a Hitelfelvevő több mint 12 hónapnyi részletfizetési törlesztéssel adós marad és ezen tartozást a Diákhitel szervezet írásbeli felszólításában foglalt határidőben nem teljesíti. A felmondást követően teljes tartozását egy összegben – 8 napon belül – szükséges megfizetni. Ha a határidő lejártát követően, nem kerül rendezésre a tartozás, akkor a Diákhitel Központ Zrt. a felmondott szerződésekből eredő követelését az MKK Magyar Követeléskezelő Zrt.-re engedményezi.

Hogyan tudok előtörleszteni?

A hitel futamideje alatt bármikor lehetőséged van a kötelező törlesztőrészleten felüli plusz összeg befizetésére. Ez korlátlanul és külön költségek felszámítása nélkül megtehető.

Az előtörlesztés összege főszabályként közvetlenül a tőketartozást csökkenti. Az előtörlesztés összegéből jogosultak vagyunk levonni a fennálló lejárt tartozás összegét, és csupán az ezen felüli összeget írjuk jóvá közvetlenül a tőketartozásból. Az előtörlesztést azon a napon számoljuk el, amikor az összeg számlánkra beérkezik. Előtörleszteni kizárólag egy külön átutalás formájában, de a törlesztéssel megegyező számlaszámra lehet: 10032000-01800188. Az átutalási megbízás közlemény rovatába minden esetben be kell írni az "előtörlesztés" kifejezést és a nyolcjegyű szerződésszámát!