magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Nyelvtanulási diákhitel
Jogosult vagyok-e Nyelvtanulási Diákhitel igénylésére?

Ha olyan aktív vagy passzív jogviszonyú illetve záróvizsgát tett, de nyelvvizsga hiányában oklevéllel nem rendelkező hallgató vagy, akinek a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvből vagy nyelvekből még nincs nyelvvizsgája, vagy a meglévő nyelvvizsga szintje nem elegendő a diploma megszerzéséhez, jogosult vagy Nyelvtanulási hitel igénylésére.

Minden jogosult hiteligénylő megkapja az igényelt Nyelvtanulási Diákhitelt?

A jogosultságon túl fontos feltétel még, hogy saját névre szóló bankszámlával rendelkezz és ne legyen semmilyen, a Diákhitel Központ felé fennálló lejárt hallgatói hiteltartozásod (korábban kötött Diákhitel1, Diákhitel2 vagy Nyelvtanulási Diákhitel).

Mikor igényelhetem a Nyelvtanulási Diákhitelt?

A Nyelvtanulási Diákhitel 2019. október 1-től igényelhető. A hiteligénylés sem tanulmányi félévhez, sem más időbeli feltételhez nem kötött, így az igénylés időpontja kizárólag a Te döntésedtől függ.

Hányszor igényelhetem a Nyelvtanulási Diákhitelt?

Az előírt nyelvvizsga megszerzéséig a jogosultsági időszak alatt többször is igényelhető. Azonban a többszöri igénylés fontos feltétele, hogy a korábban felvett Nyelvtanulási Diákhiteled az újabb igénylés időpontjában már teljesen visszafizetésre került és továbbra is megfeleljél a többi igénylési feltételnek is.

Hol szerezhetek a Nyelvtanulási Diákhitelhez igénylőlapot?

Az igénylés kizárólag a honlapunkról indítható. Kattints a NYELVTANULÁSI DIÁKHITEL IGÉNYLÉS gombra, majd töltsd ki a Hiteligénylési adatlapot. A kitöltött adatlapot nyomtasd ki 2 példányban.

Hol szerezhetek a Nyelvtanulási Diákhitelhez Hallgatói jogviszonyigazolást?

Az igazolást az adott intézmény Tanulmányi Osztályától vagy Hallgatói ügyekkel foglalkozó irodájától tudod beszerezni: a NEPTUN illetve ETN (Elektronikus Tanulmányi Nyilvántartás) rendszerekből kiállítható a külön a Nyelvtanulási Diákhitel igénybe vételéhez szükséges Hallgatói jogviszony igazolás (Nyelvtanulási hallgatói hitel TO igazolása).

Hogyan és hova kell eljuttatnom a kitöltött Nyelvtanulási Diákhitel igénylőlapot?

A kitöltött és 2 példányban kinyomtatott adatlap mellé még be kell szerezned a Nyelvtanulási Diákhitel igénybe vételéhez szükséges Hallgatói jogviszony igazolást (Nyelvtanulási hallgatói hitel TO igazolása) abban az intézményben, ahol fennáll(t) a hallgatói jogviszonyod. A kitöltött Hiteligénylési adatlapot, Kölcsönszerződést és a Nyelvtanulási Diákhitel igénybe vételéhez szükséges Hallgatói jogviszony igazolást a Diákhitel dokumentumok átvételére jogosult partnereink egyikénél (Partnerpontok listája) add le részünkre.

 

Leadhatom a Nyelvtanulási Diákhitel dokumentumaimat a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán?

Igen, mind az igényléskori dokumentumok (Hiteligénylési adatlap, Kölcsönszerződés, Nyelvtanulási Diákhitel igénybe vételéhez szükséges Hallgatói jogviszony igazolás), mind pedig a megszerzett nyelvvizsga dokumentuma (Nyelvvizsga bizonyítvány másolata) leadható a Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálatán.

Mekkora összeget vehetek fel?

Legalább 100 000 Ft, de legfeljebb 500 000 Ft vehető fel Nyelvtanulási Diákhitelként. A hitel összegét Te választod meg úgy, hogy a hitelösszegnek 50 ezerrel oszthatónak kell lennie.

Nagyobb összegre lenne szükségem, mint amit igényeltem, hogyan módosíthatom a szerződésem?

A leadott hiteligénylést követően a szerződés módosítására nincs lehetőség, így az igényelt összegen sem lehet változtatni.

Hogyan alakul a futamidő?

A futamidőt Te választod meg: ez minimum 2, de legfeljebb 6 év lehet úgy, hogy az első év türelmi időszak, azaz nincsen törlesztési kötelezettség.

Rövidebb idő alatt szeretném visszafizetni a hitelem, hogyan módosíthatom a szerződésem?

A leadott hiteligénylést követően a szerződés módosítására nincs lehetőség, így a futamidőn sem lehet változtatni. Azonban lehetőséged van díjmentes előtörlesztésre: ha az előírtnál rendszeresen magasabb törlesztőrészletet fizetsz, lerövidítheted a hátralévő futamidődet.

Mikor kell törlesztőrészletet fizetnem?

A hitel felvételét követő egy év türelmi időszak, így nincs törlesztési kötelezettséged. A türelmi idő lejártát követően kell megkezdened a törlesztést: a törlesztőrészlet nagyságáról a Diákhitel Központtól kapsz értesítést: az abban szereplő összeget kell havonta elutalnod úgy, hogy legkésőbb a hónap 12. napjáig beérkezzen.

A futamidő alatt változhat-e a törlesztőrészletem?

A Nyelvtanulási Diákhitel változó kamatozású, így a kamat változása kihat a törlesztőrészlet nagyságára is: a kamat csökkenése a törlesztőrészlet csökkenését, a kamat emelkedése a törlesztőrészlet növekedését okozhatja.

Szüneteltethetem a törlesztésem a futamidő alatt?

Nem, a Nyelvtanulási Diákhitelnél ilyen lehetőség nincs. A konstrukció azonban tartalmaz türelmi időszakot: a hitel felvételét követő egy évben nem kell törlesztést fizetned.

Hogyan vehetek igénybe kamattámogatást?

Ahogy államilag elismert nyelvvizsgát szerzel, a Diákhitel Központ Zrt. személyes ügyfélszolgálatán vagy postai úton a nyelvvizsga bizonyítvány másolatát az erre a célra rendelkezésre álló kérelem nyomtatvánnyal együtt nyújtsd be. A másolat benyújtásának napjától teljes állami kamattámogatásra válsz jogosulttá.

Visszafizethetem-e egyösszegben a tartozásomat?

Igen, lehetőséged van díjmentesen végtörleszteni: a kamattal növelt hiteltartozás visszafizetésére van szükség, egyéb költséget a Diákhitel Központ nem számol fel. Mivel a Nyelvtanulási Diákhitel napi kamatozású, ezért kérjük, egyenleged az utalás napján, telefonos-, személyes-, elektronikus ügyfélszolgálatunkon dolgozó ügyintézőinktől kérdezd le, majd a Diákhitel Központ Zrt. megadott bankszámlájára (10032000-01800188) banki átutalással utald át az összeget.

Csak nyelvtanfolyamra fordíthatom a Nyelvtanulási Diákhitel összegét?

Nem, a Nyelvtanulási Diákhitel célja, hogy elsajátíthass egy idegen nyelvet és diplomád megszerzése érdekében hozzá megszerezd a nyelvvizsgát is. Ennek érdekében Te döntesz, hogyan és mire használod fel a hitel összegét, legyen szó akár magántanár igénybevételéről, hazai vagy külföldi nyelvtanfolyamon való részvételről.