magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Rólunk
Menedzsment

A Diákhitel Központ Zrt. vezetése

A cégvezetésért felelős vezető állású munkavállalók:

 

Dr. Magyar Péter - Vezérigazgató

Dr. Magyar Péter - Vezérigazgató, igazgatósági tag 

Dr. Magyar Péter közel 15 éves Magyarországon és külföldön szerzett jogi és diplomáciai tapasztalattal rendelkezik, angolul és németül beszél. Jogi tanulmányait Budapesten és Hamburgban végezte, diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karán szerezte 2004-ben. Szakmai pályafutását a Fővárosi Bíróságon kezdte, majd a jogi szakvizsgái letétele után a nemzetközi ügyvédi szférában helyezkedett el, ahol multinacionális vállalatok magyarországi beruházásait segítette társasági, kereskedelmi és versenyjogi területen. A 2010-től a Külügyminisztériumban folytatta pályafutását, a magyar uniós elnökség során szakdiplomataként csatlakozott Magyarország Európai Unió melletti Álladó Képviseletéhez, ahol feladata többek közt az uniós jogalkotás során a magyar kormányzati érdekek érvényesítése volt, különös tekintettel a közlekedés- és energiapolitika, valamint a társasági és versenyjog területére. 2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a Magyar Kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt egyebek mellett jogi, pénz- és tőkepiaci, költségvetési, kereskedelmi és fejlesztéspolitikai ügyekben. 2018 szeptemberétől a Magyar Fejlesztési Bank EU Jogi Igazgatóságát vezette. 2019. június 8-tól a Társaság vezérigazgatója. Nős, három gyermek édesapja.

 

 

Havelda Balázs - Pénzügyi vezérigazgató-helyettes

Havelda Balázs - Pénzügyi vezérigazgató-helyettes 

1980. november 28-án született Oroszlányon. A Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett okleveles közgazdász diplomát Pénzügyi befektetéselemző és kockázatkezelő szakirányon, köztársasági ösztöndíjas hallgatóként. Pályakezdőként az Diákhitel Központnál helyezkedett el finanszírozási munkatársként, majd a Citibanknál portfolió menedzserként. 2005-től újra a Diákhitel Központnál töltött be egyre bővülő feladatkört, 2008-tól Treasury osztályvezetőként, 2011-től Tervezési, kontrolling és forrásgazdálkodási igazgatóként dolgozott, majd 2014. november 3-ától a Diákhitel Központ Zrt pénzügyi vezérigazgató-helyettese. Irányítása alá tartozik a Társaság treasury, tervezési-kontrolling, pénzügy-számviteli, hitelkockázat modellezési és beszerzés-létesítménygazdálkodási területe. Felsőfokú közgazdasági szakmai angol és középfokú közgazdasági szakmai német nyelvvizsgával rendelkezik.

 

 

 

Chornitzer Péter - Üzleti vezérigazgató-helyettes

Chornitzer Péter - Üzleti vezérigazgató-helyettes

1994-ben diplomázott a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy illetve vállalatértékelés-vállalatfinanszírozás szakirányán. Pályafutása elején különböző pénzintézetekben (Dunabank, ING Bank, ABN-AMRO Bank) töltött be kontrolling vezetői pozíciókat, majd 2001-től a Postabank illetve az azt megvásárló Erste Bank lakossági termékfejlesztési vezetőjeként dolgozott. 2005-ben cégtársaival létrehozta a banki üzleti tanácsadásra specializálódott Scale Consulting Kft.-t, majd annak PwC Magyarország által történt megvásárlását követően 2013-ig a PwC senior managereként dolgozott nemzetközi tanácsadási projekteken. 2014 januárjában csatlakozott az MFB Bankhoz, ahol először vezérigazgatói tanácsadóként majd a Termékmenedzsment Igazgatóság igazgatójaként tevékenykedett.
2017. március 1-től a Diákhitel Központ Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese. Irányítása alá tartozik a Társaság hitelezési, marketing, termékfejlesztési, ügyfélszolgálati és dokumentumkezelési területe.
Nős, két gyermek édesapja. Angol és francia nyelvtudással rendelkezik.

 

 

 

A menedzsment tagjai:

Füzi Csaba
informatikai igazgató
 
dr. Kiss Nikoletta - Jogi igazgató 
 
Szerdahelyi Kinga - Marketing és kommunikációs igazgató
 
Koszta Mária - Pénzügyi és számviteli igazgató
Csiszár Csaba - Gazdasági igazgató
dr. Vida István - Hitelezési és ügyfélkapcsolati igazgató

 

 

A menedzsment tagjainak elérhetősége 
E-mail: info@diakhitel.hu 
Telefon: +36 1 999 99 44
Fax: +36 1 224 9670

 

Igazgatóság és Felügyelőbizottság
A Diákhitel Központ Zrt. részvénytársasági formában, non-profit elven működő gazdasági társaság. A társaság kizárólagos állami tulajdonban van, a Magyar Állam nevében a tulajdonosi jogokat a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB Zrt.) gyakorolja.

A Diákhitel Központ a hallgatói hitelrendszer működtetése során az alábbi főbb feladatokat látja el:

 • nyilvántartás vezetése az ügyfelekről,
 • a hallgatói hitelek folyósítása,
 • hitelszámlák vezetése,
 • a kihelyezett hitelek beszedése,
 • a Diákhitel, mint termék menedzselése,
 • a hallgatói hitelek folyósításához szükséges források biztosítása,
 • a hallgatói hitelezésben résztvevő partnerintézményekkel történő együttműködés koordinálása.

 

A Diákhitel Központ Zrt. Igazgatóságának tagjai:


                                     

Dr. Benkő Tamás János - Igazgatóság tagja

Dr. Benkő Tamás János - Igazgatóság elnöke

Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, 2006 első félévében a Potsdami Egyetem Jogi karán nemzetközi jogot hallgatott. Jogász diplomáját 2007-ben szerezte meg. 2010-ben biztosítási szakjogász képzettséget szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Jogi Továbbképző Intézeténél. 2011-ben jogi szakvizsgát tett. 2014 nyarán központi banki és pénzügyi felügyeleti témájú képzésen vett részt a bécsi Joint Vienna Institute szervezésében. Munkásságát a diploma megszerzése után ösztöndíjasként a Pénzügyminisztériumban kezdte társadalmi közkiadások területén. 2008-tól a Pénzügyminisztérium, majd 2010-től a Nemzetgazdasági Minisztérium Pénzügyi Szabályozási Főosztályán pénzügyi jogi területén kezdett dolgozni kezdetben referensként, majd közigazgatási tanácsadóként. Szakterületei között első sorban biztosítási jogi és pénzügyi felügyeleti témák szerepeltek. Szakmai tapasztalatot mind a hazai pénzügyi szolgáltatási jogszabály-előkészítés, mind európai uniós döntéselőkészítés területén szerzett. A 2011. évi magyar EU-elnökség során az Európai Unió Tanácsa előkészítő szerveinek elnökségi feladatait ellátó tisztviselők stáblistájának tagja. A Magyarország Európai Unió melletti Állandó Képviselete Gazdasági és Pénzügyi Csoportján – az elnökség ideje alatt – gyakornoki programban vett rész, amely keretében egy hónapos szakmai gyakorlatot töltött Brüsszelben. 2017 februárjától dolgozik főosztályvezetőként a Postaügyért és a Nemzeti Pénzügyi Szolgáltatásokért Felelős Kormánybiztosságon szövetkezeti hitelintézeti integrációs és közmű szabályozási területen. 2017 elejétől a DÉMÁSZ Zrt. felügyelőbizottságának tagja. Angolul és németül beszél.

 

Zátrok Ildikó - Igazgatóság tagja

Zátrok Ildikó - Igazgatóság tagja

Zátrok Ildikó a Külkereskedelmi Főiskola külgazdasági szakán szerzett közgazdász diplomát. 1994-ben kezdte pályafutását az akkor még Magyar Befektetési és Fejlesztési Bankban, ahol Nemzetközi és Forrásbevonási területen a nemzetközi pénzügyi piacok kezelésével és nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozott. 2010-től az MFB Magyar Fejlesztési Bank EU Kapcsolatok Igazgatóságának osztályvezetői posztját töltötte be, ettől kezdve aktívan részt vesz több nemzetközi és EU-s szervezet munkájában. 2013-ban az EU források Kezelése Osztály, majd 2015-ben az EU Koordinációs Osztály vezetőjévé nevezték ki, amely területen az EU által finanszírozott pénzügyi eszközökkel és az EU kapcsolatokkal foglalkozott. 2017-től az MFB Nemzetközi Kapcsolatok Igazgatóságának igazgatója, majd 2019-től igazgatóként a Vezérigazgatói Kabinet vezetője, irányítása alá tartoznak az MFB stratégiai, nemzetközi és kormányzati kapcsolatok és működésfejlesztési területei. Angol és olasz nyelven beszél, házas és két gyermek édesanyja.


 

Gyutai Csaba - Igazgatóság tagja

Gyutai Csaba - Igazgatóság tagja 

A szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett történelem-népművelés szakos jeles diplomát, majd tanult teológiát, közgazdaságtant, esztétikát. Rövid ideig tanított általános iskolában és középiskolában is. Három évig a zalai megyeszékhely Polgármesteri Hivatalában dolgozott kulturális területen, valamint 1998-2000 között a Pannonhír Hírlap kereskedelmi Rt. Zala megyei vezetője, majd 2002-ig a Pelsohír Hírlapkereskedelmi Kft. kereskedelmi igazgatója. 2002-ben önkormányzati képviselő lett, egyben alpolgármester egészen 2010-ig, amikor Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármesterévé választották, ugyanakkor országgyűlési képviselő lett és a Kulturális és Sajtóbizottság tagja 2014-ig. Jelenleg a Várgondnokság Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője. Fontosabb társadalmi tisztségei: a Gyermek és ifjúsági Alapprogram és, a Nemzeti Előadóművészeti Érdekegyeztető Tanácsainak tagja, valamint a Pannon Mechatronikai Klasztert működtető Pannon Fejlesztési Alapítvány kuratóriumi elnöke és a Pannon Tükör kulturális folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. Érdeklődési területek: makroökonómia, keresztény teológia, irodalom, művészetek, sport. Nős, négy gyermek édesapja.

 

  

Dr. Magyar Péter - Vezérigazgató

Dr. Magyar Péter - Vezérigazgató, igazgatósági tag 

Dr. Magyar Péter közel 15 éves Magyarországon és külföldön szerzett jogi és diplomáciai tapasztalattal rendelkezik, angolul és németül beszél. Jogi tanulmányait Budapesten és Hamburgban végezte, diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karán szerezte 2004-ben. Szakmai pályafutását a Fővárosi Bíróságon kezdte, majd a jogi szakvizsgái letétele után a nemzetközi ügyvédi szférában helyezkedett el, ahol multinacionális vállalatok magyarországi beruházásait segítette társasági, kereskedelmi és versenyjogi területen. A 2010-től a Külügyminisztériumban folytatta pályafutását, a magyar uniós elnökség során szakdiplomataként csatlakozott Magyarország Európai Unió melletti Álladó Képviseletéhez, ahol feladata többek közt az uniós jogalkotás során a magyar kormányzati érdekek érvényesítése volt, különös tekintettel a közlekedés- és energiapolitika, valamint a társasági és versenyjog területére. 2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a Magyar Kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt egyebek mellett jogi, pénz- és tőkepiaci, költségvetési, kereskedelmi és fejlesztéspolitikai ügyekben. 2018 szeptemberétől a Magyar Fejlesztési Bank EU Jogi Igazgatóságát vezette. 2019. június 8-tól a Társaság vezérigazgatója. Nős, három gyermek édesapja. 

 

A Diákhitel Központ Zrt. Felügyelőbizottságának tagjai:

 

Szász Attila - a Felügyelőbizottság elnöke
[Feltöltés alatt)

   

Pősze Lajos - Felügyelőbizottság tagja

Pősze Lajos - Felügyelőbizottság tagja

Diplomáját a Kossuth Lajos Tudományegyetemen Matematika és Informatika szakon szerezte, majd rendszerszervezést tanult. 1978 és 1990 között 12 éven át a Központi Statisztikai Hivatal Államigazgatási Számítógépes Szolgálatnál informatikai rendszereket fejlesztett, valamint Kereskedelmi igazgatói posztot töltött be. 1990 és 1996 között a Szerencsejáték Rt-nél elnök-vezérigazgató, munkássága alatt valósult meg a manuális lottó és totó rendszer gépesítése. 2010-ig informatikai, média és kereskedelmi vállalkozások tulajdonosa és ügyvezetője. 2010-től 2014-ig parlamenti képviselő. Jelenleg saját cégeit irányítja és a Magyar Követeléskezelő Zrt. igazgatósági tagja. Kiemelt tisztségei: Gazdasági Bizottság alelnöke, Számvevőszéki és Költségvetési Bizottság tagja, Alkotmányügyi Bizottság tagja. További tisztségei voltak: A Magyar Technikai és Tömegsportok Országos Szövetségének Elnöke, a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöke, Erdélyi Magyarság Alapítvány és Folyóirat Elnöke, a Magyarok Világlapja Alapítvány Elnöke, a Protestáns Tanulmányi Alapítvány alapítója. Széleskörű Mac és Microsoft ismeretekkel rendelkezik, angolul tárgyalási szinten beszél. Nős, egy gyermek édesapja. 2014. október 20-tól a Diákhitel Központ Zrt. Felügyelőbizottságának tagja.

 

                                     

Tölgyesi Krisztina - Felügyelőbizottság tagja

Tölgyesi Krisztina - Felügyelőbizottság tagja

Közgazdász, mérlegképes könyvelő. 2007-ig az ÁPV Zrt. Közgazdasági és Kontrolling Igazgatóságának menedzsere, feladata az ÁPV Zrt.-hez tartozó többségi tulajdonú társaságok stratégiai tervezésének szakmai koordinálása; az agrár és erdőgazdasági portfolióval kapcsolatos közgazdasági tevékenység végzése, az ÁPV Zrt. forrásallokációs döntéseinek pénzügyi előkészítése, uniós versenyjogi szempontból történő minősítése. Közreműködés az ÁPV Zrt. üzleti tervének, költségvetési kapcsolatainak valamint az ESA elszámolásainak összeállításában. 2008-2010-ig az MNV Zrt. Erdőgazdasági Ügyvezető Igazgatóságának portfolió menedzsere, feladata az erdőgazdasági portfolióba tartozó társaságok vagyonkezelésével kapcsolatos feladatokat végrehajtása. Az MNV képviseletének ellátása a társaságok testületeinek ülésein, a tulajdonosi jogok gyakorlása céljából. A hozzárendelt társaságok gazdálkodásának és vagyon hasznosításának figyelemmel kisérése, tulajdonosi intézkedések megtételének kezdeményezése a döntéshozó személyek / szervek részére. 2010-től az MFB Zrt. Agrár Vagyonkezelési Igazgatóság főmunkatársa feladata az agrár és erdőgazdasági társaságok vagyonkezelésével kapcsolatos feladatokat végrehajtása. A tulajdonosi érdekek érvényesítése a társaságok működésében; közreműködés a társaságok rövid-, középtávú és stratégiai terveinek kidolgozásában; az MFB képviseletének ellátása a társaságok testületeinek ülésein. A társaságok gazdálkodásának és vagyonhasznosításának figyelemmel kisérése, tulajdonosi intézkedések megtételének kezdeményezése a döntéshozó személyek, szervek részére. 2016-tól a Befektetési Vagyonkezelési Igazgatóság főmunkatársa.

 

 

Dr. Rácz Ferenc - Felügyelőbizottság tagja

Dr. Rácz Ferenc - Felügyelőbizottság tagja

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát. A diploma megszerzését követően ügyvédjelöltként dolgozott a Czeglédi és Társai Ügyvédi iroda alkalmazásában. A jogi szakvizsga után ügyvédi tevékenységet folytatott. A rendszerváltást követő jogalkotási folyamatoknak nemcsak szemlélője, hanem a változó joganyag napi alkalmazója is volt, főként a gazdasági- és cégjog, ingatlanjog és más polgári jogi területeken. Számottevő gyakorlatot szerzett büntető védőként is. 2004-től 2018-ig a Budapest Bank Zrt. lakossági követeléskezelésének külsős jogi támogatója volt. A munka gerincét a jelentős számú peres és nemperes, továbbá végrehajtási eljárásban való képviselet ellátása jelentette, de folyamatos jogi tanácsadás nyújtása is a részét képezte. A banki támogató jogi tevékenység ellátása során szerzett rálátást a banküzemtanra, a belső banki működés speciális területeire is. 2016-tól és 2018-ig a Szerencsejáték Zrt igazgatóságának a tagja volt. 2018-tól a Sárhegyi és Társai Ügyvédi Társulás soraiban végzi ügyvédi tevékenységét. Házasságban él, három gyermek édesapja. A Budai Református egyházközség presbitere. Kedvenc elfoglaltságai között labdarúgással összefüggő időtöltések szerepelnek.

Háttér információk

A Diákhitel olyan a magyar hitelpiacon egyedülálló termék, amelynek nincs versenytársa. A Diákhitel iránti keresletet külső környezeti tényezőként alapvetően csak makrogazdasági események és a felsőoktatásban bekövetkező változások befolyásolhatják.

A hallgatói hitelrendszer 2001 óta tartó működése elegendő volt ahhoz, hogy a Diákhitel mint fontos kiegészítő pénzforrás ismertté váljon a felsőoktatásban tanulók körében.

A Társaság szabályozási környezete:

 • a hallgatói hitelrendszerről szóló 1/2012 (I.20.) kormányrendelet
 • a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény
 • az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény
 • a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény
 • a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaságról szóló 2001. évi XX. törvény (MFB tv.)

A Diákhitel Központ tevékenységére a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (Hpt.) rendelkezései és a hitelintézetekre vonatkozó egyéb jogszabályok – bizonyos kivételekkel – nem terjednek ki.

Általános bemutató

A Diákhitel Központ Zrt. zártkörű részvénytársasági formában működő gazdasági társaság. A hallgatói hitelrendszer működtetésére és a hallgatói hitelek folyósítására jött létre. Tevékenységére a Hpt. rendelkezései és a hitelintézetekre vonatkozó egyéb jogszabályok – bizonyos kivételekkel – nem terjednek ki. A Társaság jogállását, főbb feladatait a a hallgatói hitelrendszerről és a Diákhitel Központról szóló kormányrendelet, a Gt., valamint az Áht. határozza meg.

A Társaság a hallgatói hitelezésen kívül adatbanki és a Hpt. 2. számú mellékletének I/12. b) pontja szerinti ügynöki tevékenységet is folytathat elsődleges célja és alapvető feladatai teljesítésének veszélyeztetése nélkül, az adatvédelmi jogszabályok figyelembevételével és a tulajdonosi jogok gyakorlójának jóváhagyásával.

A Diákhitel Központ Zrt. ügyfeleiről nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a hitelfelvevő személyazonosító adatait, a szerződésre, annak teljesítésére, a célzott kamattámogatásra vonatkozó adatokat, információkat, továbbá azokat az adatokat, amelyek nyilvántartását jogszabály kötelezővé vagy lehetővé teszi. (A Diákhitel Központ Zrt. adatkezelése bejelentésre került az adatvédelmi biztos által vezetett adatvédelmi nyilvántartásba.)

A Diákhitel Központ Zrt. legutóbbi befektetők számára készült cégbemutatója az alábbiakban letölthető. 

A diákhitelezés célja

A Diákhitelt 2001-ben hívta életre a Magyar Köztársaság Kormánya.

Részlet a hallgatói hitelrendszert létrehozó 119/2001. (VI. 30.) kormányrendeletből:

„A hallgatói hitelrendszer célja, hogy minden fiatal számára esélyt teremtsen a felsőoktatásban való részvételre, függetlenül az egyén, illetve családja anyagi teherviselő képességétől, valamint hogy a Kormány hosszú távon biztosítsa az általánosan hozzáférhető, tömeges és minőségi felsőoktatás fenntarthatóságának feltételeit a magyar gazdaság fejlesztése érdekében. E célok hosszú távon is biztonságos és költséghatékony megvalósítása céljából, valamint a diákhitelrendszer méretei, társadalmi, gazdasági és költségvetési kihatásai miatt a Kormány a hallgatói hitelrendszert a megfelelő állami intézmények és állami tulajdonú szervezetek bevonásával, valamint a Diákhitel Központ Részvénytársaság és ezen szervezetek közötti szoros együttműködés elősegítésével kívánja létrehozni és működtetni, beleértve annak forrásteremtési, hiteligénylési, folyósítási és törlesztéssel kapcsolatos folyamatait."

A diákhitelrendszer létrehozói az alábbi elvárásokat fogalmazták meg:

 • A hitel legyen univerzális, azaz mindenki számára azonos feltételekkel igénybevehető.
 • A hitel felvehető maximális összege akkora legyen, ami már jelentős hozzájárulást biztosíthat az egyetemisták, főiskolások megélhetési, illetve tanulmányi költségeihez.
 • A visszafizetések az elvárásoknak megfelelően történjenek, amihez egyrészt vállalható törlesztési teher, másrészt hatékony beszedési mechanizmus kialakítása szükséges.
 • A diákhitelrendszer ne terhelje közvetlenül a költségvetést, azaz legyen önfenntartó és hosszú távon önfinanszírozó.
A társaság küldetése

A Diákhitel Központ hisz abban, hogy az ország gyarapodásának és az egyének boldogulásának egyik legfontosabb záloga a kiművelt emberfő, a korszerű és magas szintű tudás.

Következetesen tartja magát ahhoz a 2001-es induláskor megfogalmazott alapítói célhoz, amely szerint a Diákhitelnek elő kell segítenie a társadalmi mobilitást azzal, hogy anyagi helyzetüktől függetlenül esélyt teremt a fiatalok számára a felsőoktatásban való részvételre. Az egyetemi és főiskolai hallgatóknak speciális hitelt nyújtó társaságként fokozatosan bővíti szolgáltatási palettáját. Ezt azzal a céllal teszi, hogy a diákok tanulási lehetőségeinek kiszélesítésére és a felsőoktatási költségek miatt a családokra háruló terhek enyhítésére egyedülállóan kedvező pénzügyi megoldásokat kínáljon. Stratégiai céljait és mindennapi tevékenységét a fiatalok irányába megnyilvánuló segítő szándék és felelősségérzet hatja át. Tevékenységét mindig kiemelt hatékonysággal és ügyfélorientált módon végzi.

A Diákhitelnek a felsőoktatásba, annak szerves részeként történő beágyazottsága, sokéves tapasztalatai, magas szintű szaktudása, valamint dolgozóinak alkotó és elhivatott közössége azok a kulcselemek, amelyek a stabil és társadalmilag hasznos működés alappilléreit jelentik.

Társadalmi hozzájárulás, szerepvállalás

A Diákhitel Központ Zrt. magával az alaptevékenységével is kiemelt fontosságú társadalmi szerepet tölt be. A hallgatói hitelrendszer tekintetében egy olyan komplex szabályozási, működési, finanszírozási rendszert kellett kialakítani, amely megfelel az alábbi társadalom- és oktatáspolitikai elvárásoknak.

Esélyteremtés – A felsőoktatáshoz való hozzáférést és a társadalmi mobilitást növelje, vagyis megteremtse a lehetőséget arra, hogy minden tehetséges és ambiciózus fiatal saját és családja anyagi teherképviselő képességétől függetlenül részt vehessen a felsőoktatásban.

Univerzalitás – Legyen általánosan és azonos feltételek mellett hozzáférhető, szabadon felhasználható. A törlesztési kötelezettség úgy kerüljön kialakításra, hogy az bárki számára vállalható terhet jelentsen. A hallgatók ne csak egyformán legyenek jogosultak, hanem egyformán legyenek képesek is élni a hitellehetőséggel.

A felsőoktatás közvetett finanszírozása – A hallgatók számára kiegészítő pénzügyi forrás biztosításán keresztül járuljon hozzá az általánosan hozzáférhető, tömeges és minőségi felsőoktatás fenntarthatóságához.

A Diákhitel Központ az alaptevékenységén túlmutatóan is felelős társadalmi szereplőként működik.

A pénzügyi kultúra javítása – Aktívan dolgozunk azon, hogy javítsuk a fiatalok pénzügyi kultúráját és bővítsük pénzügyi ismereteiket. E szerepvállalásunkhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Bankkal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével együttműködve 2008 szeptemberében létrehoztuk a Tudatos Pénzügyekért Alapítványt. Az Alapítvány megnevezése 2010. márciustól Pénziránytű Alapítvány.

Környezetvédelem – A Társaság a működéséből adódó környezeti terhelés mérséklésére törekszik. A tevékenysége során felhalmozott papír- illetve elektronikai hulladékot rendszeresen átadja újrahasznosításra ezzel foglalkozó cégeknek.