magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Társadalmi szerepvállalás

A Diákhitel Központ Zrt. magával az alaptevékenységével is kiemelt fontosságú társadalmi szerepet tölt be. A hallgatói hitelrendszer tekintetében egy olyan komplex szabályozási, működési, finanszírozási rendszert kellett kialakítani, amely megfelel az alábbi társadalom- és oktatáspolitikai elvárásoknak.

Esélyteremtés – A felsőoktatáshoz való hozzáférést és a társadalmi mobilitást növelje, vagyis megteremtse a lehetőséget arra, hogy minden tehetséges és ambiciózus fiatal saját és családja anyagi teherképviselő képességétől függetlenül részt vehessen a felsőoktatásban.

Univerzalitás – Legyen általánosan és azonos feltételek mellett hozzáférhető, szabadon felhasználható. A törlesztési kötelezettség úgy kerüljön kialakításra, hogy az bárki számára vállalható terhet jelentsen. A hallgatók ne csak egyformán legyenek jogosultak, hanem egyformán legyenek képesek is élni a hitellehetőséggel.

A felsőoktatás közvetett finanszírozása – A hallgatók számára kiegészítő pénzügyi forrás biztosításán keresztül járuljon hozzá az általánosan hozzáférhető, tömeges és minőségi felsőoktatás fenntarthatóságához.

A Diákhitel Központ az alaptevékenységén túlmutatóan is felelős társadalmi szereplőként működik.

A pénzügyi kultúra javítása – Aktívan dolgozunk azon, hogy javítsuk a fiatalok pénzügyi kultúráját és bővítsük pénzügyi ismereteiket. E szerepvállalásunkhoz kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Bankkal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletével együttműködve 2008 szeptemberében létrehoztuk a Tudatos Pénzügyekért Alapítványt. Az Alapítvány megnevezése 2010. márciustól Pénziránytű Alapítvány.

Környezetvédelem – A Társaság a működéséből adódó környezeti terhelés mérséklésére törekszik. A tevékenysége során felhalmozott papír- illetve elektronikai hulladékot rendszeresen átadja újrahasznosításra ezzel foglalkozó cégeknek.