magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Hogyan lehet külföldről törleszteni

Külföldről történő törlesztés esetén is a törlesztőrészletet forintban kell átutalni. A törlesztési kötelezettség teljesítésével összefüggésben keletkezett költségeket az utalást kezdeményezőnek kell viselnie. A törlesztőrészletről – mely a kamatmentes konstrukciónak köszönhetően szerződésszerű teljesítés esetén a futamidő alatt végig változatlan marad – a törlesztési időszak megkezdése előtt értesítést küldünk. (Felhívjuk a figyelmet, hogy 2 hónapot meghaladó külföldi tartózkodás esetén a hitelfelvevő köteles gondoskodni a postai küldemények átvételére jogosult kézbesítési meghatalmazottról.)

Minden esetben fel kell tüntetni a nyolcjegyű szerződésszámot az átutalási megbízás közlemény rovatában. Ha nem saját számláról történik az utalás, a közlemény rovatban a szerződés számon kívül a hitelfelvevő nevét is fel kell tüntetni! Amennyiben nem magyarországi banknál vezetett folyószámláról történik a törlesztőrészlet utalása, az átutalással felmerülő költségek viselésére kötelezettként minden esetben a feladót kell megjelölni. Kérjük, hogy az átutalási megbízás indításakor legyen figyelemmel az esetleges árfolyamváltozásokra.

Fontos! Amennyiben közvetítő cégen keresztül történik az utalás (pl. TransferWise Ltd.), az összeget csak akkor tudjuk fogadni, ha a megjegyzés rovatban fel van tűntetve a Hitelfelvevő/Törlesztő neve és szerződésszáma!

Törlesztéskor külföldi banknál vezetett folyószámláról történő utalás esetén szükségesek az alábbi kódok:

IBAN: HU60 1003 2000 0180 0188 0000 0000

MNB swift kód: HUSTHUHB

Külföldi utalásokra vonatkozóan az alábbi adatok is szükségesek:

Kedvezményezett neve és címe: Diákhitel Központ Zrt. 1027 Budapest, Kacsa utca 15-23.

Kedvezményezett bankja, címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4.