magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
A törlesztés menete

A hitel folyósítását követően megkezdődik a türelmi időszak, melynek ideje 12 hónap és ezalatt törlesztési kötelezettség nincs. A türelmi időszak utolsó hónapjában a Diákhitel Központ Zrt. Törlesztési értesítőt küld, melyben tájékoztat arról, hogy a következő hónaptól mekkora összegű törlesztőrészletet kell havonta megfizetni.

Ezt követően – tekintettel arra, hogy a hitel kamatmentes és így a teljes futamidő alatt változatlan törlesztőrészlettel lehet számolni – csak akkor küld a Diákhitel Központ Zrt. új törlesztési értesítőt, ha időközben előtörlesztés vagy családtámogatási kedvezmény igénybevétele miatt tartozás elengedés történt.

Törleszteni kizárólag banki átutalással lehet. Banki utaláshoz kérjük, a Diákhitel Központ Zrt. 10032000-01800188 számú számlájára utaljon.

A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig kell megérkeznie, így célszerű állandó banki átutalási megbízást adni, hogy a törlesztőrészlet mindig időben megérkezzen.

A nyolcjegyű szerződésszámot minden esetben fel kell tüntetni az átutalási megbízás közlemény rovatában. Ha nem saját számláról történik az utalás, a közlemény rovatban a szerződés számon kívül a nevet is fel kell tüntetni! Amennyiben nem magyarországi banknál vezetett folyószámláról indul a törlesztőrészlet utalása, az átutalás felmerülő költségei minden esetben  a feladót terhelik. Kérjük, hogy az átutalási megbízás indításakor legyen figyelemmel az esetleges árfolyamváltozásokra.