magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Előtörlesztés, végtörlesztés

Előtörlesztés

A hitel futamideje alatt bármikor lehetőség van a kötelező törlesztőrészleten felül külön utalással vagy az előírt törlesztőrészletnél nagyobb összeg átutalásával plusz összeg befizetésére. Ezt korlátlanul és külön költségek felszámítása nélkül lehet megtenni.

Az előtörlesztés összege főszabályként közvetlenül a tőketartozást csökkenti. Az előtörlesztés összegéből jogosultak vagyunk levonni a fennálló lejárt tartozás összegét, és csupán az ezen felüli összeget írjuk jóvá közvetlenül a tőketartozásból. Az előtörlesztést azon a napon számoljuk el, amikor az összeg számlánkra beérkezik.

Előtörleszteni a törlesztéssel megegyező számlaszámra (10032000-01800188) külön utalással lehet. Ekkor az átutalási megbízás közlemény rovatába minden esetben be kell írni az „előtörlesztés" kifejezést és a nyolcjegyű szerződésszámot!

 

Végtörlesztés

Amennyiben egy összegben kívánod rendezni teljes hiteltartozásodat, a Diákhitel Központ Zrt. megadott bankszámlájára (10032000-01800188) banki átutalással fizetheted be az összeget.

Egyösszegű kiegyenlítés esetén a hiteltartozás visszafizetésére van szükség, egyéb költséget a Diákhitel Központ nem számol fel. A Diákhitel Plusz bár kamatmentes, kérjük, az egyenleget az utalás napján, telefonos-, személyes-, elektronikus ügyfélszolgálatunkon dolgozó ügyintézőinktől kérdezd le!

Az utalás beérkezését követően a szerződést megszüntetjük, amelyről 30 napon belül záró elszámolást küldünk a rendszerünkben nyilvántartott levelezési címre.

Fontos! A teljes azonosítás érdekében, a banki átutalási megbízás közlemény rovatában fel kell tüntetni a szerződésszámot és a nevet!

1 000 Ft alatti többlet befizetést nem áll módunkban visszautalni, ellenben az 1 000 Ft-ot meg nem haladó tartozás összegét nem követeljük.