magyar | english
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Milyen következményekkel jár a törlesztés elmulasztása?

Késedelmi kamat

Ha késve érkezik be számlánkra a kötelező törlesztőrészlet, vagy elmarad a befizetés, akkor késedelmi kamatot számítunk fel. A hátralék naponta nő a késedelmi kamat összegével egészen addig, amíg a tartozás nem rendeződik. Mielőtt a hátralék kifizetésre kerül, telefonos ügyfélszolgálatunkon keresztül célszerű megtudakolni a tartozás pontos összegét.

Szerződés felmondása

Kötelességünk azonnali hatállyal felmondani a hitelszerződést:

  • ha a hitelfelvevő hátralékos tartozása az előírt havi törlesztőrészlet egy évnek megfelelő összegét meghaladja, feltéve, hogy a hitelfelvevő e tartozását a Diákhitel Központ Zrt. írásbeli felszólításában foglalt határidőben nem teljesíti,
  • ha jogosulatlanul vette igénybe a Diákhitel Pluszt,
  • súlyos szerződésszegés esetén.

A Diákhitel Plusz szerződés felmondása esetén a Hitelfelvevő még meg nem fizetett teljes tartozása (tőke, esetleges késedelmi kamat, költség) egy összegben esedékessé és lejárttá válik, és a Diákhitel Központ Zrt. az ebből eredő követelését az MKK Magyar Követeléskezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaságra engedményezi. Az engedményezésig a hitelfelvevő kérelme alapján a Diákhitel Központ Zrt. az egy összegben esedékessé vált tartozás megfizetése érdekében részletfizetést biztosíthat.

Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR)

A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) működése és a törlesztési moratórium

A KHR-be történő bekerülés feltételeiről a KHR tájékoztatóban olvashatsz.

Útmutató a KHR hozzájáruló nyilatkozathoz