magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
A törlesztés menete

A hitel felvételét (folyósítását) követő hónap első napján kezdődik meg a türelmi időszak, melynek ideje 12 hónap és ezalatt törlesztési kötelezettséged nincs. A türelmi időszak utolsó hónapjában a Diákhitel Központ Zrt. részedre Törlesztési értesítőt küld, melyben tájékoztat arról, hogy a következő hónaptól mekkora összegű törlesztőrészletet kell havonta fizetned.

Ezt követően – tekintettel a hitel 6 hónapos kamatperiódusára – minden év januárjában és júliusában a Diákhitel Központ Zrt. értesítést küld a következő 6 hónapban szükséges befizetés összegéről egészen az általad választott futamidő végéig.

Törleszteni kizárólag banki átutalással lehet. Banki utaláshoz kérjük, hogy törlesztőrészletedet a Diákhitel Központ Zrt. 10032000-01800188 számú számlájára utald át.

A törlesztőrészletnek minden hónap 12. napjáig meg kell érkeznie, így célszerű állandó banki átutalási megbízást adni, hogy ne kelljen minden hónapban az átutalással foglalkoznod, és hogy a törlesztőrészled mindig időben megérkezzen.

Nyolcjegyű szerződésszámod minden esetben fel kell tüntetned az átutalási megbízás közlemény rovatában. Ha nem saját számládról utalsz, kérjük a közlemény rovatban a szerződés számán kívül a neved is tüntesd fel! Amennyiben nem magyarországi banknál vezetett folyószámláról utalod a törlesztőrészletet, az átutalással felmerülő költségek viselésére kötelezettként minden esetben saját magad, mint feladót kell megjelölnöd. Kérjük, hogy az átutalási megbízás indításakor légy figyelemmel az esetleges árfolyamváltozásokra.

A Nyelvtanulási Diákhitellel rendelkező hölgyek számára a 2020. január 1-jétől született második gyermek után a meglévő diákhitele felét, a harmadik gyermek érkezését követően pedig a fennálló teljes diákhitel tartozását elengedésre kerül.