magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Előtörlesztés, végtörlesztés

Családtámogatási kedvezmény

A Nyelvtanulási Diákhitellel rendelkező hölgyek számára a 2020. január 1-jétől született második gyermek után a meglévő diákhitele felét, a harmadik gyermek érkezését követően pedig a fennálló teljes diákhitel tartozását elengedésre kerül.

Előtörlesztés

A hitel futamideje alatt bármikor lehetőséged van a kötelező törlesztőrészleten felül külön utalással vagy az előírt törlesztőrészletnél nagyobb összeg átutalásával plusz összeg befizetésére. Ezt korlátlanul és külön költségek felszámítása nélkül teheted meg.

Az előtörlesztés összege főszabályként közvetlenül a tőketartozást csökkenti. Az előtörlesztés összegéből jogosultak vagyunk levonni a fennálló lejárt tartozás összegét, és csupán az ezen felüli összeget írjuk jóvá közvetlenül a tőketartozásból. Az előtörlesztést azon a napon számoljuk el, amikor az összeg számlánkra beérkezik.

Előtörleszteni a törlesztéssel megegyező számlaszámra (10032000-01800188) lehet. Külön utalás esetén az átutalási megbízás közlemény rovatába minden esetben be kell írni az „előtörlesztés" kifejezést és a nyolcjegyű szerződésszámot!

Végtörlesztés

Amennyiben egy összegben kívánod rendezni teljes hiteltartozásod, a Diákhitel Központ Zrt. megadott bankszámlájára (10032000-01800188) banki átutalással fizetheted be az összeget.

Egyösszegű kifizetés esetén a kamattal növelt hiteltartozás visszafizetésére van szükség, egyéb költséget a Diákhitel Központ nem számol fel. A Diákhitel napi kamatozású, ezért kérjük, egyenleged az utalás napján, telefonos-, személyes-, elektronikus ügyfélszolgálatunkon dolgozó ügyintézőinktől kérdezd le!

Az utalás beérkezését követően szerződésed megszüntetjük, amelyről 30 napon belül záró elszámolást küldünk rendszerünkben nyilvántartott levelezési címre.

Fontos! A teljes azonosítás érdekében, a banki átutalási megbízás közlemény rovatában feltétlenül tüntesd fel szerződésszámod és a neved!

Ezer forint alatti többlet befizetést nem áll módunkban visszautalni, ellenben az ezer forintot meg nem haladó tartozás összegét nem követeljük.