magyar | english
Nyelvtanulási Diákhitel igénylés Hiteligénylés
A Diákhitelről egyszerűen Kell-e nekem Diákhitel?
Menü
Hírlevél feliratkozás
Elfogadom és hozzájárulok az adataim kezeléséhez a Jogi nyilatkozatban foglaltak szerint.
Hírlevél leiratkozás >>
 
Hogyan lehet külföldről törleszteni

Külföldről történő törlesztés esetén kérjük, ne felejtsd el, hogy törlesztőrészleted a magyar törvényes pénznemben, forintban kell átutalnod. A törlesztőrészlet szerződésszerű teljesítése érdekében kérjük, vedd figyelembe, hogy a törlesztési kötelezettség teljesítésével összefüggésben keletkezett költségeket neked kell viselned. Törlesztőrészletedről minden évben januárban és júliusban értesítést küldünk. (Felhívjuk figyelmed, hogy 2 hónapot meghaladó külföldi tartózkodás esetén üzletszabályzatunk értelmében köteles vagy gondoskodni a postai küldemények átvételére jogosult kézbesítési meghatalmazottról.)

Nyolcjegyű szerződésszámod minden esetben tüntesd fel az átutalási megbízás közlemény rovatában. Ha nem saját számládról utalsz, kérjük a közlemény rovatban szerződésed számán kívül a neved is tüntesd fel! Amennyiben nem magyarországi banknál vezetett folyószámláról utalod a törlesztőrészleted, az átutalással felmerülő költségek viselésére kötelezettként minden esetben saját magad, mint feladót kell megjelölnöd. Kérjük, hogy az átutalási megbízás indításakor légy figyelemmel az esetleges árfolyamváltozásokra.

Fontos! Amennyiben közvetítő cégen keresztül utalsz (pl. TransferWise Ltd.), az összeget csak akkor tudjuk fogadni, ha a megjegyzés rovatban szintén feltüntetésre kerül neved és szerződésszámod!

Törlesztéskor külföldi banknál vezetett folyószámlájáról történő átutalás esetén szükséged lesz az alábbi kódokra:

IBAN: HU48 1003 2000 0180 0188 0000 0000

MNB swift kód: HUSTHUHB

Külföldi utalásokra vonatkozóan az alábbi adatok is szükségesek:

Kedvezményezett neve és címe: Diákhitel Központ Zrt. 1027 Budapest, Kacsa utca 15-23.

Kedvezményezett bankja, címe: Magyar Államkincstár, 1054 Budapest, Hold u. 4.